Verbind je met ons

HomeInternationaal

WK-voorbeschouwing: Spanje treedt aan met de grootste talenten ter wereld.

Spanje viert

Voetbalfans over de hele wereld zijn al massaal aan het aftellen. Nog enkele dagen en het is zover: de start van een nieuwe Wereldbeker. Om jullie perfect voor te bereiden, licht betFIRST de komende tijd enkele toplanden uit.

Vandaag nemen we Spanje onder de loep. Kan coach Luis Enrique het Spaanse elftal twaalf jaar na datum naar een nieuwe eindoverwinning leiden?

Spanje doet mee voor de eindoverwinning

In groep E lijken Spanje en Duitsland op papier overduidelijk de twee betere ploegen met ook Japan en Costa Rica in hun poule.

Het wordt vooral een strijd tussen de twee grootmachten om uit te gaan maken wie als eerste en wie als tweede naar de volgende ronde doorstoot.

Vanaf dan wordt het pas echt spannend, want zelfs als Spanje als groepswinnaar uit de bus komt, moet het een potentieel zwaar parcours tot aan de finale afleggen.

Realistische tegenstanders zijn onder meer 2018-finalist Kroatië in de volgende ronde, gevolgd door mogelijks Brazilië of België in de kwartfinales en halve finales.

Uiteraard kan er nog veel gebeuren op een WK én in principe moet een potentiële winnaar van iedereen kunnen winnen.

Spanje is en blijft een ploeg met tonnen ervaring op een groot tornooi en kan dit jaar rekenen op een sterke kern van jonge talenten en vaste waarden.

Op het Europees kampioenschap van 2020 geraakte Spanje tot in de halve finales, maar verloor dan van de uiteindelijke winnaar Italië.

De Spanjaarden trekken ondertussen met een nóg betere ploeg naar dit WK en zijn dus een niet te onderschatten kandidaat voor de eindoverwinning.

Als je vandaag inzet op Spanje kan je bovendien genieten van een mooie boosted odd!

Boosted odd: Spanje wint WK (notering van 12.00)

 

Talentvolle ploeg

Spanje kan rekenen op een sterke en vooral erg grote kern. Vooral hun youngsters vallen heel erg op.

Spelers als Gavi en Pedri moeten nog 20 jaar worden, maar zijn wel al geschat op een markwaarde van rond de 100 miljoen euro.

Ook Ansu Fati, Ferran Torres en Yéremy Pino zijn piepjong, maar kunnen zeker en vast een belangrijke rol in dit elftal opnemen.

Doorwinterde veteranen als Sergio Busquets, Cesar Azpilicueta, Jordi Alba en Thiago Alcantara zijn daarnaast de ideale spelers om de erg jonge ploeg te gaan ondersteunen met al hun ervaring.

Met zoveel talent is het overigens moeilijk om één belangrijke speler aan te duiden, maar Pedri lijkt er toch net dat tikkeltje bovenuit te steken.

De nog steeds maar 19-jarige won vorig jaar de prestigieuze Golden Boy award en laat in het basiselft van FC Barcelona steeds erg mooie dingen zien.

Hij is ongetwijfeld één van de allergrootste talenten ter wereld. Hij heeft zoveel techniek en inzicht dat hij alles moeiteloos laat lijken.

Iemand met zoveel talent kan ondanks zijn piepjonge leeftijd zijn nationale elftal nu al naar glorie leiden én zich misschien wel ontpoppen tot speler van het tornooi.

Pedri wordt uitgeroepen tot speler van het tornooi (notering van 51.00)

Must See

More in Internationaal