Verbind je met ons

HomeInternationaal

De jarenlange voetbalrivaliteit tussen Argentinië en Brazilië

Argentinië Kroatië WK betfirst betting tips

In Zuid-Amerika zijn ze momenteel al volop bezig met de kwalificatiewedstrijden voor het FIFA wereldkampioenschap 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. De CONMEBOL is daarmee de eerste confederatie die begonnen is aan het kwalificatieproces. Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela nemen het daarin tegen elkaar op.

Deze tien landen strijden in een competitie met telkens een uit- en thuiswedstrijd. Op het einde stoten de zes hoogst gerangschikte teams rechtstreeks door naar de World Cup 2026. De ploeg op de zevende plaats kan nog een laatste ticket bemachtigen via het FIFA Play-off toernooi.

Woensdagavond staat de eerste topper in deze kwalificatie op het programma tussen de buurlanden Brazilië en Argentinië. Ze nemen het tegen elkaar op in het beroemde Maracanã stadion, de thuishaven van Neymar en co in Rio de Janeiro. Het wordt alvast een beladen wedstrijd door de jarenlange rivaliteit die beide landen hebben opgebouwd.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


CONMEBOL kwalificaties voor het WK 2026

Ongeacht de uitslag van deze onderlinge confrontatie is de kans dat we zowel Brazilië als Argentinië op het WK 2026 zullen zien erg groot. Brazilië heeft het toernooi namelijk nog nooit gemist en ook La Albiceleste kwalificeerde zich sinds 1970 onafgebroken voor elk wereldkampioenschap.

De Argentijnen doen het op dit moment wel opvallend beter dan hun rivalen. Van de vijf gespeelde wedstrijden hebben Lionel Messi en co er vier gewonnen. Zij staan met twaalf punten eerst in deze competitie om de kwalificatie. 

Brazilië kon nog maar twee wedstrijden winnen. Zij verloren er ook twee en speelden er eentje gelijk. Daarmee staan ze slechts op een vijfde plaats. De weg is echter nog lang en er zijn nog heel veel punten te verzamelen. In de top zes eindigen zou ook dit jaar geen probleem mogen zijn voor het Braziliaanse elftal.

Wedden op de Zuid-Amerikaanse kwalificaties?


De voetbalrivaliteit tussen Brazilië en Argentinië

Een van de hevigste rivaliteiten in het voetbal is die tussen Argentinië en Brazilië. De derby tussen de buurlanden wordt ook wel de Superclásico de las Américas genoemd. Onderlinge wedstrijden worden vaak gekenmerkt door opmerkelijke en controversiële incidenten. 

Zowel de Argentijnen als de Brazilianen zien zichzelf als het beste voetballand in Zuid-Amerika, maar met 40 overwinningen voor Argentinië en 43 overwinningen voor Brazilië gaat het vrijwel gelijk op in de onderlinge duels.

Beladen wedstrijden doorheen de geschiedenis

De belangrijkste overwinningen van Argentinië waren onder meer de 2-0 in de CONMEBOL Copa América finale van 1937 en de 1-0 overwinning in Brazilië tijdens de finale van 2021. In de 1/16e finales op het WK van 1990 schakelde Argentinië Brazilië eigenhandig uit met een 2-0 overwinning. Tot slot hielp het 0-0 gelijkspel op het WK van 1978 Argentinië aan een plaats in de finale om zo hun eerste WK-titel te behalen.

Ook Brazilië mocht al twee keer zegevieren in de Copa América door Argentinië te verslaan in de finale van 2004 en 2007. De overwinning van Brazilië in de finale van de FIFA Confederations Cup van 2005 met maar liefst 4-1 was bovendien ook zeker en vast een doorn in het oog van de Argentijnen.


Wedtips voor Brazilië – Argentinië

Argentinië heeft vorige week haar allereerste wedstrijd sinds de eerste speeldag op het afgelopen wereldkampioenschap verloren. Messi kon zijn ploeg niet behouden van een nederlaag tegen Uruguay. Op zich is dat nog geen reden tot paniek, want Uruguay is naast Argentinië en Brazilië overduidelijk het derde beste land in Zuid-Amerika en een niet te onderschatten ploeg.

Dan moeten ze zich bij Brazilië momenteel toch iets meer zorgen maken. Zij behalen amper één op negen met een gelijkspel tegen Venezuela en twee achtereenvolgende nederlagen tegen Uruguay en Colombia. Van hun laatste elf wedstrijden, zowel vriendschappelijk als officieel, verloor Brazilië er maar liefst zes.

Het feit dat ze het nu dus moeten opnemen tegen Argentinië wordt dan ook geen gemakkelijke opdracht. Doordat ze midden in deze slechte reeks zitten en ook nog eens thuis spelen, hebben ze eigenlijk enkel iets te verliezen. Die grote druk zou dus wel eens in het voordeel van de Argentijnen kunnen spelen, die momenteel een verliespartij makkelijker een plaats zouden kunnen geven in deze WK kwalificaties.

Argentinië wint de wedstrijd

 

Brazilië Servië betting tips betfirst

Live naar Brazilië – Argentinië kijken via betFIRST TV

Met betFIRST TV kan je tal van sportevenement live volgen. Om gebruik te maken van deze gratis dienst volstaat het om een account aan te maken via www.betfirst.be. Alle leden met een account waarop een saldo van minimaal €5 staat of leden die online wedden op sport in de laatste 48 uur kunnen genieten van betFIRST TV.

Als je het betFIRST TV-icoon naast een wedstrijd ziet verschijnen, kan je deze live op je telefoon, tablet of laptop bekijken. Zo zal dat ook het geval zijn voor de wedstrijd tussen Brazilië en Argentinië. Terwijl je de gratis match bekijkt, kan je meteen ook de laatste nieuwe live weddenschappen in de gaten houden. Handig toch?

Live kijken met betFIRST TV

Must See

More in Internationaal