Verbind je met ons

HomeInternationaal

Zullen de Verenigde Staten voor de derde keer op rij het WK voor vrouwen winnen?

Deze week is het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen begonnen. Voor het eerst in de geschiedenis van de competitie strijden maar liefst 32 landen om de hoofdprijs in het vrouwenvoetbal.

De Amerikanen zijn nog steeds de grote favoriet voor eindwinst op het toernooi, maar de afgelopen jaren zijn er wel heel wat sterke tegenstanders opgestaan.

Dan denken we in de eerste plaats aan EK-finalisten Engeland en Duitsland, maar ook Frankrijk, Zweden en Nederland treden aan met sterke selecties.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op het WK vrouwenvoetbal vind je hieronder.

Afscheid van boegbeeld Rapinoe

De andere landen moeten zich geen illusies maken, de Verenigde Staten zijn nog steeds het te kloppen land en beginnen dan ook als topfavoriet aan dit WK.

Tenslotte wonnen de Verenigde Staten het wereldkampioenschap al vier keer én zijn ze nog steeds de nummer één op de wereldranglijst. In alle acht hun deelnames eindigden ze telkens ook op het podium.

Bovendien zijn de Amerikanen tweevoudig regerend wereldkampioenen en kunnen ze deze zomer daar dus een derde titel op rij aan toevoegen.

Vooral aanvoerder Megan Rapinoe zal maar wat graag haar ploeg naar een nieuwe eindzege leiden. Rapinoe kondigde namelijk haar pensioen aan en speelt dus haar laatste WK.

Het boegbeeld van de Amerikaanse equipe zal nog één keer alles geven om in schoonheid de nationale deur achter zich toe te kunnen trekken.

Rapinoe verzamelde al 199 caps voor de VS waarin ze 63 keer scoorde en 73 assists gaf. Vooral op het WK lijkt ze telkens boven zich uit te stijgen. Ze was dan ook direct betrokken bij meer doelpunten dan welke andere speler ook in de laatste drie edities van het WK.

De VS heeft het doel om als eerste ploeg ooit, zowel bij de mannen of vrouwen, drie opeenvolgende keren wereldkampioen te worden.

De andere internationale ploegen zijn zeker en vast aan een inhaalmanoeuvre bezig, maar toch denken we dat dit jaar de VS in een drie op een rij zal slagen en zo geschiedenis zal schrijven.

De VS wint het tornooi (notering van 3.50)

 

Topscorer Smith

Rapinoe mocht vorig seizoen de Gouden Schoen in ontvangst nemen, de prijs voor de topscorer van het tornooi. Dat deed ze met zes stuks.

De afscheidnemende Amerikaanse zal waarschijnlijk zichzelf niet opvolgen. Gezien haar leeftijd zal ze dit jaar namelijk een iets andere rol in het team vervullen.

Ook die andere topscorer, Alex Morgan, loopt tegen het einde van haar carrière aan. Wij kijken daarom naar een nieuw en opkomend talent: Sophia Smith.

Smith mag dan wel een nieuwkomer zijn op het WK, toch verwachten we dat ze er meteen zal staan. De 22-jarige aanvaller heeft het afgelopen jaar haar basisplaats veroverd nadat ze indruk maakte voor haar club en land.

En wees maar zeker dat Smith op dreef is. Dit seizoen zit ze alweer aan tien doelpunten en vijf assists voor de Portland Thorns.

De VS kan overigens niet rekenen op Mallory Swanson en Catarina Macario door blessures. Smith zal dus hoogstwaarschijnlijk erg veel minuten maken op dit tornooi. Meer speeltijd, wil ook zeggen meer kans op doelpunten.

Smith wordt topscorer (notering van 7.00)

Must See

More in Internationaal