Verbind je met ons

HomeEURO 2024

Kunnen België en Nederland komend weekend winnen?

Dit weekend en begin volgende week staan de laatste kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland op het programma. Voor zowel België als Nederland staan er nog twee belangrijke wedstrijden te wachten. De Rode Duivels spelen namelijk tegen Azerbeidzjan. De drie punten zouden hen heel wat kunnen opleveren, want dan beginnen ze volgend jaar sowieso als reekshoofd aan het EK.

Nederland is nog niet zeker van de kwalificatie, maar zij kunnen hun ticket donderdagavond wel officieel veiligstellen. Daarvoor moeten ze Ierland verslaan en die hebben daar verrassend genoeg ook baat bij.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips EK kwalificaties: België – Azerbeidzjan

België neemt het zondag op tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivels waren al zeker van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2024, maar toch staat er nog heel wat op het spel. België kan namelijk reekshoofd worden in Duitsland en op die manier alvast enkele moeilijke tegenstanders ontlopen.

Dankzij het 2-2 gelijkspel in Hongarije – Bulgarije hebben de Rode Duivels genoeg aan een overwinning tegen Azerbeidzjan om zeker als reekshoofd aan het EK te beginnen. Dat zou in principe geen probleem mogen zijn, zij het niet dat Azerbeidzjan donderdagavond voor een ware stunt zorgde tegen Zweden. Na amper 7 minuten stond het al 2-0. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0 voor de Azeri.

Een gewaarschuwd man is er twee waard

Ook in de heenwedstrijd liep het allesbehalve van een leien dakje. Onze Belgen keerden uit Azerbeidzjan terug met een bijzonder schamele 0-1 zege. Een frommelgoal van Yannick Carrasco vermeed de blamage.

Het is daarom misschien maar goed dat Zweden donderdagavond tegen de lamp liep. De ploeg waar België onlangs nog met een 1-1 tegen ging rusten. De wedstrijd werd nadien gestaakt door de gruwel die zich op dat moment rond het stadion afspeelde.

Het feit dat ze konden stunten tegen Zweden kan misschien wel eens erg positief uitdraaien voor België. Een gewaarschuwd man is er namelijk twee waard en na hun eerdere moeilijke heenwedstrijd is er geen enkele reden meer om Azerbeidzjan te onderschatten. Domenico Tedesco zal hoogstwaarschijnlijk dan ook niet te veel risico’s nemen. Het enige doel is de drie punten binnenhalen.

Wij verwachten dat de Belgen daar ook in zullen slagen. Eerder versloegen de Rode Duivels al Estland in eigen huis met 5-0. Ook tegen het gelijkaardige Azerbeidzjan zou het mogelijk moeten zijn om minstens met twee doelpunten verschil te winnen.

België wint met Asian handicap van -2


Wedtips EK kwalificaties: Nederland – Ierland

Zaterdag 18 november staat er voor Nederland een cruciale wedstrijd op het programma. Oranje neemt het namelijk op tegen Ierland in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Een overwinning voor Nederland betekent niet alleen drie punten in de kwalificatiecampagne, maar ook een ticket voor het EK van volgend jaar in Duitsland.

De kans dat Nederland zich zaterdagavond effectief kwalificeert is heel groot, want ook tegenstander Ierland heeft er alle baat bij. Ierland kan namelijk nog een plek in de play-offs afdwingen. De acht beste teams die zich niet rechtstreeks plaatsen door als eerste of tweede te eindigen in de poulefase, maken namelijk nog steeds kans op een ticket voor het EK.

Omdat Ierland nooit nog als tweede kan eindigen in poule B, is deze weg hun enige kans. Daarvoor moet Nederland wel rechtstreeks doorstoten, want zij staan hoger op de wereld ranking en zouden dus hun potentiële plaats kunnen afsnoepen. Griekenland daarentegen staat onder de Ieren en mag dus gerust als derde eindigen. Ierland kan zaterdag dus best verliezen, want alleen zo kunnen ze zich nog verzekeren van de play-offs.

Krijgt Nederland een cadeautje?

Wil dat zeggen dat Ierland de wedstrijd zomaar te grabbel zal gooien? Wij denken alvast van niet. Op wedstrijdvervalsing staan zware boetes en Ierland kan dus best gewoon meevoetballen, al kan het natuurlijk altijd voorvallen dat ze naar het einde toe iets vermoeider dan normaal zullen ogen.

Nederland laat zich bovendien misschien wel verrassen, omdat ze denken dat het té makkelijk wordt? Wij verwachten daarom dat Ierland, zeker in de beginfase, wel wat weerwerk zal bieden. De uiteindelijke winnaar na 90 minuten wordt hoogstwaarschijnlijk wel Nederland, gezien beide ploegen hier dus voordeel uit halen.

Nederland wint en beide teams scoren

Must See

More in EURO 2024