Verbind je met ons

HomeChampions League

Wedtips voor de vierde speeldag van de Champions League

We zijn ondertussen al over halfweg in de poulefase van de UEFA Champions League. Alle heenwedstrijden zijn achter de rug, maar er staan natuurlijk wel nog drie terugmatchen op het programma. Royal Antwerp FC mag dinsdagavond voor de tweede keer de degens kruisen met FC Porto. Op de Bosuil verloor The Great Old met 1-4. Kunnen ze in Portugal revanche nemen?

Verder is het ook opnieuw uitkijken naar de poule des doods met AC Milan, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Newcastle United. Daarin nemen we Dortmund – Newcastle onder de loep. Op woensdagavond is er tot slot ook nog de wedstrijd tussen Bayern München – Galatasaray SK in poule A.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Champions League: FC Porto – Antwerp FC

Voor Antwerp FC staat er dinsdagavond een loodzware wedstrijd op het menu. De Belgische landskampioen moet namelijk de moeilijke verplaatsing naar FC Porto maken zonder aanvoerder Toby Alderweireld en doelman Jean Butez. Twee sterkhouders én belangrijke pionnen in de ploeg van coach Mark van Bommel. FC Porto behaalde ondertussen al 6 op 9 en heeft alvast een goed uitzicht op een tweede plaats in poule H.

Antwerp kon in deze poulefase nog geen enkel punt pakken. Zowel tegen FC Barcelona, Sjachtar Donetsk als FC Porto slaagden ze er niet in om iets te rapen. De kans dat Antwerp op dit moment nog kan doorstoten naar de volgende ronde in deze Champions League lijkt dan ook bijzonder klein.

Kan Antwerp haar eerste punten in de UCL pakken?

In principe heeft Antwerp dus niet veel meer te winnen in de Champions League en zullen ze zich vooral moeten focussen op het behalen van de derde plaats. De druk zal in het duel met FC Porto dan ook vooral bij hen liggen. De ploeg van Sergio Conceição kan de tweede plaats in deze poule namelijk al ruiken, maar ze zullen er nog hard voor moeten knokken.

Een overwinning tegen FC Porto wordt sowieso een heel moeilijke opdracht, maar een gelijkspel zou ook al zeker een mooi resultaat zijn met het oog op de derde plaats. Met een tikkeltje geluk kan Antwerp profiteren van de druk bij Porto en misschien wel voor het eerst in deze Champions League campagne punten pakken.

Zeker na de felbevochten 3-2 overwinning tegen KRC Genk in de Jupiler Pro League zal Antwerp met een goed gevoel naar Portugal kunnen afreizen, zeker nu FC Porto vorige week een pijnlijke nederlaag tegen GD Estoril leed, de nummer 16 in de Portugese competitie.

Antwerp wint of gelijkspel


Wedtips Champions League: Borussia Dortmund – Newcastle United

In poule F van de Champions League is het momenteel razend spannend. Paris Saint-Germain staat bij het ingaan van speeldag vier aan de leiding met zes punten. AC Milan moet zich tevreden stellen met twee punten en daartussen staan Borussia Dortmund en Newcastle United op gelijke hoogte met elk vier punten. Zij nemen het dinsdagavond tegen elkaar op.

We krijgen meteen een heruitgave van de vorige speeldag waarop Borussia Dortmund iets deed waar dit seizoen nog maar één ploeg in slaagde, namelijk gaan winnen in het St. James’ Park. De Duitsers wonnen met 0-1 en smeerden zo Newcastle hun eerste nederlaag sinds eind september aan.

Een zeldzame uitschuiver van Newcastle United

Het leek het begin van het einde voor Newcastle, zeker nu ook sterspeler Alexander Isak in de lappenmand ligt. Kort daarna lieten ze plots ook in de Premier League punten liggen met een 2-2 gelijkspel tegen Wolverhampton. Niks is echter minder waar, want de Magpies maakten meteen duidelijk dat het om een zeldzame uitschuiver ging. Vorige week wonnen ze namelijk alweer met 0-3 van Manchester United. Afgelopen zaterdag deden ze mogelijks nog straffer met een 1-0 overwinning tegen Arsenal, hun allereerste nederlaag in de Premier League dit seizoen.

Borussia Dortmund verloor afgelopen zaterdag dan weer een heel belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de Bundesliga. Tegen Bayern München gingen ze in eigen huis met zware 0-4 cijfers onderuit.

Ondanks het feit dat Dortmund eind vorige maand Newcastle kon verslaan, verwachten we toch dat de Engelsen dinsdagavond meteen revanche zullen nemen. Newcastle liet vorige week zien dat ze echt wel aan een heel sterk seizoen bezig zijn en in principe van niemand schrik moeten hebben.

Newcastle United wint


Wedtips Champions League: Bayern München – Galatasaray SK

In poule A van de Champions League heeft Bayern München na drie speeldagen nog steeds het maximum van de punten. Het won tegen respectievelijk Manchester United, FC Kopenhagen en Galatasaray SK. De Duitse Rekordmeister is dan ook torenhoog favoriet om als nummer één door te stoten naar de volgende ronde.

Harry Kane met FC Bayern Munchen

Kan Bayern woensdag een ticket voor de volgende ronde pakken?

Als ze deze wedstrijd tegen Galatasaray kunnen winnen is Bayern München alvast zeker van een tweede plaats en het ticket naar de 1/16e finales. Met de vorm waarin Bayern momenteel zit twijfelen we niet aan een nieuwe overwinning tegen Galatasaray. Zeker na hun spectaculaire 0-4 zege tegen Borussia Dortmund van afgelopen weekend.

Toch zien we iets opvallend in hun Champions League campagne. Ondanks het feit dat ze drie wedstrijden op rij winnen, incasseren ze wel telkens minstens één doelpunt. Tegen Manchester United kregen ze er drie binnen. Tegen Kopenhagen en Galatasaray slikten ze ook elk een doelpunt. Dat hebben ze te danken aan hun aanvallend spel, maar zolang Bayern telkens meer kan scoren dan de tegenstander is er niks aan de hand, moet Thomas Tuchel denken.

Bayern München wint en beide ploegen scoren

Must See

More in Champions League