Verbind je met ons

HomeInternationaal

WK-voorbeschouwing: Poule A met outsider Nederland helemaal doorgelicht

Nederland-Wales

De komende dagen gaan we stapsgewijs jullie klaarstomen voor het Wereldkampioenschap in Qatar. Vandaag beginnen we eraan met een doorlichting van poule A. De veelbelovende groep met gastland Qatar, Senegal, Ecuador en outsider voor de eindwinst Nederland.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST!

Thuispubliek laten juichen

Het gastland is niet van plan om met zich te laten sollen en dat is ook helemaal niet nodig. Hun laatste prestaties waren bovendien ook helemaal niet slecht.

Zo wonnen de Qatarezen in een oefeninterland tegen zowel Bulgarije als tegen Albanië. Daarnaast kwamen ook Chili en Slovenië niet verder dan een puntendeling.

Grote kans dat ze niet het voordeel hebben van een massaal aanwezig thuispubliek, maar ze genieten wel van andere factoren zoals het klimaat.

De achterhoede is zeker niet onklopbaar en ze zullen dus de nodige goals binnenkrijgen, maar dat zien wij gecompenseerd worden door hun gemaakte doelpunten.

Als extra voordeel mogen ze in hun laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Nederland spelen dat dan al geplaatst kan zijn. Een goaltje of twee kan dus zeker vallen tegen Oranje.

Qatar maakt minstens drie goals (notering van 2.00)

 

Goede vorm vasthouden

Ecuador kan misschien wel eens een van dé verrassingen worden van dit WK.

Het land met sterkhouder Moises Caicedo van Brighton and Hove Albion eindigde vierde in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties en liet zo onder andere Chili achter zich.

Ook dit jaar zijn ze enorm goed op dreef. Ecuador verloor slechts één van hun tien laatst gespeelde wedstrijden en bovendien kon het de topfavoriet voor dit WK, Brazilië, op een gelijkspel houden.

Als we ons baseren op de UEFA-ranking dan zou Senegal in principe als tweede doorstoten achter Nederland, maar zonder sterkhouder Sadio Mané willen wij dat nog wel eens zien gebeuren.

Daarnaast is het programma geen te onderschatten factor. In de openingsmatch tegen Nederland verwachten wij een clash van speelstijlen.

Tegen een elftal van Louis van Gaal dat niet al te flitsend aan het voetballen is, sluiten wij een gelijkspel zeker niet uit.

Ecuador overleeft de groepsfase (notering van 2.15)

 

Alles op de aanval

Bij Nederland passeerden al heel wat geweldige aanvallers de revue denk hierbij aan Johan Cruijff, Robin van Persie, Marco van Basten, Dennis Bergkamp …

Ook dit jaar beschikt Louis van Gaal over een zevental spitsen. Spelers zoals Vincent Janssen, Cody Gakpo en Luuk de Jong verkeren in goede vorm en zullen hoogstwaarschijnlijk dan ook schitteren in Qatar.

Als je vooraf naar de poule kijkt dan verwacht je niets anders dan drie overwinningen voor het Nederlands elftal.

Onder Louis van Gaal is Oranje een team dat in het toernooi zal moeten groeien. Maar één iets lijkt op voorhand in ieder geval een absolute zekerheid, namelijk doelpunten.

Scoren doen ze bijna in elke wedstrijd dus ook wanneer ze nu minstens drie wedstrijden spelen verwachten wij veel goals van Nederland.

Met het zwakke broertje Qatar in de groepsfase lijkt het niet geheel onwaarschijnlijk dat de jongens van Louis van Gaal minstens tweemaal trefzeker zijn tegen het gastland.

Nederland scoort minstens 6 goals (notering van 1.75)

Must See

More in Internationaal