Verbind je met ons

HomeInternationaal

WK-voorbeschouwing: is ’t deze keer écht aan ons?

Belgie België Rode Duivels Nederland Oranje

Voetbalfans over de hele wereld zijn al massaal aan het aftellen. Nog enkele dagen en het is zover: de start van een nieuwe Wereldbeker. Om jullie perfect voor te bereiden, licht betFIRST de komende tijd enkele toplanden uit.

De vraag die iedereen zich stelt is uiteraard hoe onze eigen Belgen het er vanaf zullen brengen. De Gouden Generatie begint stilaan op z’n einde te lopen, maar misschien kunnen ze nog één keer écht knallen op het aankomende wereldkampioenschap in Qatar?

De laatste kans

Als de Gouden Generatie een wereldtitel in de wacht wil slepen, lijkt dit toch wel echt de allerlaatste kans te zijn. Sterkhouders als Vincent Kompany, Mousa Dembélé, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini en Nacer Chadli zijn er ondertussen al niet meer bij.

Ook Jan Vertonghen, Dries Mertens, Simon Mignolet, Axel Witsel, Toby Alderweireld, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thomas Meunier zijn tegenwoordig allemaal de 30 al gepasseerd. Op die twee laatst genoemde na ziet het er naar uit dat ook zij aan hun allerlaatste WK zullen beginnen.

Toch hoeven we nog niet te wanhopen. Dit ouder elftal kan gelukkig wel tonnen ervaring voorleggen en dat is nog steeds een gigantische troef op een groot tornooi. Bovendien zal de druk voor het eerst niet zo hoog liggen als de voorbije jaren. België is geen topfavoriet en dat kan voor een zekere welgekomen rust binnen de ploeg zorgen.

Boosted odd: België wint het WK (notering van 20.00)

 

De nieuwe generatie

Naast de ervaren rotten kan bondscoach Roberto Martinez ook rekenen op enkele nieuwe jonge talenten zoals Wout Faes, Loïs Openda, Arthur Theate, Charles De Ketelaere en vooral Amadou Onana.

De 21-jarige defensieve middenvelder verkaste deze zomer naar Everton FC, waar hij een contract tot eind juni 2027 tekende. Everton betaalde om en bij de € 40.000.000 voor de talentvolle Belg.

Onana deed ook al ervaring op in Duitsland en Frankrijk bij respectievelijk Hamburger SV en Lille OSC. De jonge Belg toont enorm veel potentieel en daar hopen we in Qatar alvast een sprankeltje van te zien.

 

De beste middenvelder ter wereld

Met Kevin De Bruyne staat de beste middenvelder van het moment in onze eigen nationale ploeg.

KDB eindigde onlangs nog als derde op de prestigieuze verkiezing van de Ballon d’Or. Daarmee is hij met voorsprong de hoogst geplaatste middenvelder. Vorig seizoen werd hij ook voor de tweede maal verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

De Bruyne strooit op het veld met assists alsof het niets is. Hij is de meest creatieve speler van alle Belgen en creëert ook het meest aantal kansen. En dan zwijgen we nog maar over zijn kanonschot en vrije trappentechniek.

Het mag duidelijk zijn: Kevin De Bruyne is dé man die België dit WK naar de eindoverwinning zal moeten leiden.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

De Bruyne wordt uitgeroepen tot speler van het tornooi (notering van 15.00)

 

De beste doelman ter wereld

Naast de beste middenvelder mogen we ook nog eens op de beste doelman ter wereld rekenen.

Thibaut Courtois heeft er een waanzinnig goed seizoen opzitten met eindwinst in La Liga én in de UEFA Champions League.

Wat staat staat er zo nog allemaal op zijn palmares? Eindwinst in de Jupiler Pro League, de Premier League, de Beker van België, de Copa del Rey, de FA Cup, de Super Cup, de Europa League,… Hij won ze allemaal.

Slechts één trofee ontbreekt: de eindwinst met België op een groot tornooi.

Courtois heeft in de Champions Leaguefinale tegen Liverpool bewezen dat hij ook op de aller moeilijkste momenten kan blijven presteren op wereldniveau. Hij werd nadien dan ook niet onterecht uitgeroepen als man van de match.

Als Courtois op het WK zijn doel verdedigt zoals hij toen in de finale deed, hebben de Belgen een gigantische troef achter de hand. De allerbeste versie van Courtois is onklopbaar én mogelijks de sleutel tot een eerste eindoverwinning ooit voor België.

Courtois wordt uitgeroepen tot beste keeper van het tornooi (notering van 6.00)

 

 

Must See

More in Internationaal