Verbind je met ons

HomeInternationaal

WK-voorbeschouwing: vijfde keer, goede keer voor Cristiano Ronaldo?

Tsjechië-Portugal betting tips betfirst

Voetbalfans over de hele wereld zijn al massaal aan het aftellen. Nog enkele dagen en het is zover: de start van een nieuwe Wereldbeker. Om jullie perfect voor te bereiden, licht betFIRST de komende tijd enkele toplanden uit.

Voor de eerste keer?

Met nog minder dan een week te gaan voor de start van het WK rijst de vraag meer en meer: welk land onderscheidt zich van de rest? Er zijn veel topfavorieten en één daarvan is Portugal. Als we kijken naar de meest recente resultaten dan maken de Portugezen een grote kans op de eindoverwinning.

Het Europees Kampioenschap in 2016 en de Nations League in 2019 zijn de laatste prijzen die Cristiano Ronaldo en co wisten te pakken. Maar op de absolute hoofdprijs is het voorlopig nog wachten voor Portugal. Ze slaagden er nog nooit in om zich tot Wereldkampioen te kronen. Maar dit jaar kan het wel eens raak zijn. Hoewel de kwalificiatie voor het Wereldkampioenschap niet zonder slag of stoot verliep, want pas na play-offs tegen Turkije en Noord-Macedonië wisten de jongens van Fernando Santos zich te kwalificeren, behoren ze nu tot de absolute top.

Op basis van de vijftien laatste interlands kunnen we zeker stellen dat de Portugezen in goede doen zijn. Tien overwinningen, drie nederlagen en twee gelijke spelen. Op dit WK komen ze terecht in een poule met Uruguay, Ghana en Zuid-Korea. Op papier zeker niet de makkelijkste groep, maar op basis van de kwaliteit van de selectie zouden ze moeten doorstoten.

Denk jij dat Portugal voor de eerste keer Wereldkampioen wordt? Profiteer dan nu van de boosted odd van 17.00.

Portugal wint WK (boosted odd van 17.00)

 

Nog één keer schitteren?

Zijn vijfde en hoogstwaarschijnlijk zijn laatste WK. Dat staat er op het programma voor ene Cristiano Ronaldo. Hoewel hij momenteel niet aan zijn beste periode bezig is, kan hij als geen ander zich opmaken voor een maand te schitteren op het allerhoogste toneel.

Met het nationaal elftal zit het nummer zeven van Manchester United momenteel al aan 191 wedstrijden waarin hij 117 goals maakte en ook nog eens 43 de man was met de beslissende pass.

Dat zijn al heel indrukwekkende cijfers, maar ook zeker zijn statistieken op een EK en WK spreken tot de verbeelding. In 42 wedsttrijden op een eindtoernooi met het nationaal elftal scoorde Cristiano Ronaldo maar liefst 21 goals en was hij elf keer de man die de assist. Neemt hij in stijl afscheid van het WK en wordt hij topschutter?

Cristiano Ronaldo topschutter op het WK (notering van 17.00)

 

Spelers om naar uit te kijken

Portugal bestaat uiteraard niet alleen uit Cristiano Ronaldo. Al jarenlang is coach Fernando Santos aan een geweldig Portugees team aan het bouwen. In elke linie beschikt hij over meerdere spelers die behoren tot de wereldtop.

De verdediging wordt geleid door de ervaren rot Pepe, maar ook Ruben Dias, João Cancelo en Raphaël Guerreiro behoren bij de beste spelers op hun positie. Voor hen staat een middenveld dat zowel bestaat uit brekers als uit creativelingen. Ruben Neves en William Carvalho zorgen voor het slot op de deur. Terwijl João Palhinha, Vitinha, Bernardo Silva en Bruno Fernandes de spitsen moeten bedienen met geweldige passes.

Het zwaartepunt van het team ligt uiteraard in de aanval. Niet alleen aanvoerder Cristiano Ronaldo spreekt tot de verbeelding.  Ook Raphael Leão en João Felix zijn absolute blikvangers van de 26-koppige selectie van Fernando Santos.

Must See

More in Internationaal