Verbind je met ons

HomeEsports

Wie overleeft het bloedbad van de West-Europese TI kwalificaties?

Grote namen

Team Secret, Team Liquid, Nigma Galaxy en Entity Gaming: al deze teams spelen in de West-Europese regio en allemaal hebben ze laten zien dat wanneer het allemaal klikt, ze zich kunnen meten met alle internationale topteams. Des te vreemder is het dus dat geen van deze teams zijn kwalificatie voor TI al te pakken heeft. En met de laatste Major in Arlington achter ons, is er nog maar één kans voor deze teams om een plek te veroveren op het grootste Dota-toernooi ter wereld en dat is het West-Europese kwalificatietoernooi. Een toernooi gevuld met sterke teams die allemaal een gigantische drive hebben om in Singapore te vechten voor de grootste prijs die er te behalen valt. Er is echter maar één directe kwalificatie te verkrijgen, met voor twee runners-up nog een allerlaatste kans tijdens het wildcardtoernooi. Dat is een aparte competitie in Singapore tussen teams uit alle regio’s, waar nog twee laatste tickets voor TI te verkrijgen zijn. Wie van deze grote vier gaat het halen? En welke dark horse kan alle verwachtingen doorbreken?

Legendarische captains

Terug in het verre verleden van 2011 vond de allereerste International plaats. Tijdens dit legendarische toernooi speelden Kuroky en Puppey al mee op het hoogste niveau en wist Puppey zelfs als eerste de Aegis te veroveren. Nu meer dan 10 jaar later spelen deze twee legendarische captains nog steeds mee op het hoogste niveau. Deze twee veteranen willen niets anders dan opnieuw op het podium in Singapore verschijnen. Puppey zou zo zijn record behouden waarbij hij als enige op elke International ooit gespeeld heeft. Allebei hebben ze al een titel op hun naam staan, maar beiden hebben honger naar meer. Met recente roster changes en betere resultaten ziet er alvast goed uit voor het klassieke duo. Bovendien hebben we al gezien dat op moeilijke momenten ervaring de doorslag geeft. Iets waar Puppey en Kuroky meer dan genoeg van hebben.

Laatste kans

Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen heeft het al een aantal keer aangegeven: dit jaar zal zijn laatste jaar als professioneel Dota-speler zijn. De fan favorite van Team Liquid geeft aan nog nooit een normaal leven geleid te hebben en daar toch erg naar te snakken. Daarom zal zijn team alles op alles zetten om hem als pluim op zijn carrière nog een Aegis te bezorgen. Doorheen het seizoen heeft dit sterrenroster nooit de resultaten kunnen boeken die ze echt nodig hadden. Het team zal dus echt met een nieuwe energie moeten komen, als ze Singapore nog willen bereiken. Met de creative masterminds van Insania en Zai is alvast nog alles mogelijk. 

Vers bloed

Ervaring, grote teams en fanfavorieten zijn natuurlijk geweldig, maar uiteindelijk is er maar een ding dat gaat bepalen wie deze kwalificaties wint: wie speelt het spelletje het beste. Op dit moment lijkt dat het jonge Entity Gaming te zijn. Vol met spelers die nog weinig succes hebben behaald in hun korte carrière lijkt dit team tot iets bijzonders uitgegroeid te zijn. In zowel Arlington als Maleisië, waar de concurrentie niet min was, wist dit team een de vijfde plek te bemachtigen. De jonge spelers hebben ook nog heel wat groeimarge, maar worden nu al gezien als grootste kanshebber voor de rechtstreekse kwalificatie voor The International.

Wie anders

Naast de favorieten mogen we natuurlijk niet vergeten dat er nog veel meer deelnemers zijn in de komende kwalificaties. Alliance, Into The Breach en Goonsquad hebben hun eigen verzameling aan jong bloed, veteranen en pensionadas. Het zijn teams die op een goede dag iedereen kunnen uitschakelen. Met zoveel sterke teams in één toernooi wordt het in ieder geval een harde strijd voor die laatste plekjs op The International in Singapore.

Must See

More in Esports