Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege – European League 2022 Stage 3

De derde en laatste stage van de Rainbow Six European League 2022 gaat beginnen, met daarbij ineens hele andere favorieten dan een paar maanden terug. Er is zowaar zelfs een Nederlands tintje aan de titelfavorieten verbonden.

Rogue wil momentum doorzetten

Tegen de verwachtingen in was het Rogue dat een tijdje terug de Six Berlin Major 2022 wist te winnen en daarmee een behoorlijke prijzenpot van geld en Six Invitational points mocht bijschrijven. Het team speelde het hele toernooi stabiel maar werkte ook met een gezonde methode: enkel de officiële matches spelen en daarbuiten rust nemen. Veel teams werken zich helemaal te pletter in de hoop om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, maar nu lijkt Rogue dus een systeem te hebben ontwikkeld waarbij de voorbereiding op voorhand gebeurt en enkel moet uitgevoerd worden tijdens de wedstrijden.

Rogue hoopt dat momentum nu door te zetten en dankzij een goede plaatsing in deze derde fase een plekje op de Six Invitational vast te krijgen.

BDS niet meer zo sterk

Daar waar in eerdere stages vaak BDS werd genoemd als duidelijke favoriet van de regio, is het team nu behoorlijk terug gevallen. Een ander Frans team in de vorm van Wolves Esports doet het beter en dat moet een pijnlijke vaststelling zijn geweest. Het team is dan ook bezig met een spelerswissel, in de hoop om de mindere resultaten nu eens en voor altijd te stoppen.

Wolves en G2 op gang

Ook al zaten de twee teams niet in de top vier van de Major, G2 Esports en Wolves Esports haalden wel mooie resultaten op het toernooi. Echter moeten we wel vermelden dat G2 Esports al tijdens de LAN toegaf dat Prano het team zou verlaten en dat ook dat team nu op zoek moet naar een nieuwe vijfde speler. De basis blijft echter wel heel stabiel, met een mix van Engelse en internationale spelers.

Bij Wolves is het juist heel stabiel: de vijf spelers blijven hetzelfde en het team probeert de enorm stijgende lijn van de afgelopen maanden door te zetten. De kans dat het in deze stage weer in de top vier zal eindigen is dan ook vrij groot.

Team Secret stevent af op Relegation

Een team dat al vaker in Relegation is gekomen, lijkt weer hard op weg te zijn daar te belanden. Team Secret zal deze stage heel wat punten moeten pakken om mogelijk Natus Vincere naar beneden te trappen. Al zit ook PWNZ niet al te ver onder Secret en kan het er met een goed resultaat voor zorgen dat zowel Natus Vincere als Team Secret van het hoogste niveau verdwijnen.

De European League 2022 Stage 3 gaat op 12 september weer los met direct vijf matches. De laatste speeldag is op 31 oktober, waarna de teams zich klaar gaan maken voor de eerste Siege Major in Azië!

Must See

More in Esports