Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – IEM Rio Major 2022 Legends Stage

Waar het ene team meer succes heeft gehaald dan misschien werd verwacht, zijn er ook alweer enkele teams geflopt in de Challenger Stage van de IEM Rio Major 2022. De hoop van velen was vooral gevestigd op succes bij de Braziliaanse teams, maar niet elk team was even succesvol.

FURIA door, Imperial gesloopt

Dat Imperial al mee kon doen aan de Challenger Stage was voor velen een positieve verrassing, dat het team succesvol zou zijn was echter wel te betwijfelen. Dat was ook vrij snel merkbaar in de Swiss stage, waar er eerst al verloren werd tegen Vitality, gevolgd door 9z en uiteindelijk Cloud9. Ook 00Nation bleek niet bestand te zijn tegen het niveau en werd eerder 0-3Nation…

FURIA was daarentegen iets welvarender met een uiteindelijke 3-1 stand en zal als enige Braziliaanse team het thuisvoordeel proberen te benutten.

Twijfel over FaZe

De huidige Major-kampioenen, FaZe, lijken nog een beetje wisselvallig in de afgelopen maanden. Zelfs in de kwalificatietoernooien van de Europe RMR kwam het team veelvuldig in overtime terecht tegen slechtere teams. De twijfel bestaat dus of ze hun titel wel zullen verlengen en er wordt zelfs al gedacht aan een overwinning voor het Amerikaanse Liquid..

Liquid heeft namelijk tegenwoordig de derde positie op de wereldranglijst en is recent nog als tweede geëindigd bij ESL Pro League. Echter is Liquid niet bij elk toernooi even sterk geweest en mist het team misschien een beetje momentum omdat het al direct in het hoofdtoernooi zit. Het is dus al even geleden dat het nog een officiële match speelde.

Kans voor underdogs

Voor veel underdogs is er misschien dus een kans, denk bijvoorbeeld aan MOUZ dat steeds sterker is gaan spelen gedurende de Challenger Stage en zelfs met 3-0 in het hoofdtoernooi is gekomen. Daarnaast is ook Bad News Eagles aanwezig in de hoop om dit toernooi iets succesvoller te zijn dan het vorige.

In Antwerpen was het team al de grote verrassing, maar kon het niet verder dan de groepsfase komen. Ditmaal wil het Kosovaarse team verder komen met de lessen die zijn geleerd, iets wat ook bij dit team al zichtbaar was met een stevige 3-0 in de Challenger Stage Swiss.

Nummer twee in de problemen

Vitality heeft natuurlijk laatst ESL Pro League weten te winnen, maar is sindsdien niet meer zo goed aan het spelen als de spelers zelf zouden willen. In de EU RMR kwam het team op het nippertje verder, maar ook in de Challenger Stage is de overtuiging wederom ver te zoeken. Ondanks soms een goede map, lijkt het team met één van de beste spelers ter wereld de consistentie te missen. Juist terwijl veel spelers hoopten dat Zywoo eindelijk een Major kon winnen.

De IEM Rio Major 2022 Legend Stage gaat op 5 november van start, waar de spelers dus wederom in een Swiss spelen gevolgd door een bracket playoffs. Zal het FaZe zijn die de trofee op 13 november weet te pakken of komt er toch een andere winnaar?

Must See

More in Esports