Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six – Six Jönköping Major 2022

De winter komt er weer aan en dat betekent dat Rainbow Six met haar globale circuit het graag nog wat kouder wil maken. Voor de laatste Major van dit jaar gaan de teams naar DreamHack Winter voor de Six Jönköping Major 2022, waar een fors half miljoen te verdelen is, samen met wat Six Invitational Points.

Regerend kampioen ontbreekt

Tussen de 16 teams die meedoen, is de regerend Major kampioen niet te vinden. Rogue heeft in de afgelopen Stage van de European League de top vier niet kunnen halen en laat het aan hun regiogenoten om de titel in Europese handen te houden.

Wolves Esports, Team BDS, MNM Gaming en Heroic zullen het dan moeten doen. Deze teams hebben alleen vaak wisselvallig gepresteerd op internationale evenementen, waar ze vaak te zwak waren tegen met name de Latijns-Amerikaanse rosters.

Als er toch nog twee krachtpatsers moeten worden gekozen, zijn dat Wolves en BDS. De Franse teams hebben al even geen top drie meer weten te halen buiten hun eigen regio, maar met name Wolves lijkt een enorme groei te hebben meegemaakt sinds de Berlin Major.

Latijns-Amerikaanse glorie

De runner-up van de Berlin Major, FaZe Clan is wel aanwezig in Zweden. Het team heeft aan het Scandinavische land goede herinneringen, met in 2021 een winst op de Major. Daarbij werd er met precies hetzelfde roster gespeeld, waardoor de consistentie door de tijd heen nog altijd gewaarborgd lijkt te zijn. Door het ontbreken van Rogue is hier dan ook een grote kans dat het team hier wederom bovenaan zal komen.

Mogelijk met een beetje hulp van Team Liquid, dat ook uit Brazilië meereist en afgelopen maand zelfs nog drie verschillende matches van FaZe heeft kunnen winnen. Tweemaal een best-of-three en eenmaal een losse map. Hoog niveau komt dus wederom met het vliegtuig uit Zuid-Amerika.

Moeten we rekening houden met Noord Amerika?

De meeste mensen zeggen nee, maar er is een nieuw team te vinden tussen de afreizende teams. Mirage heeft voor het eerst de top vier weten te bereiken in de regio en mag zich dus op gaan maken voor haar eerste grote internationale toernooi. De verse passie en misschien wel andere blik op de game en de meta zouden kunnen helpen, al is het lastig om het team voor nu bij de toppers in te schatten.

De Noord-Amerikanen hebben namelijk in de afgelopen tijd enkel bij de Six Charlotte Major indruk kunnen maken, maar winnaar DarkZero en runner-up Astralis hebben zich niet voor dit toernooi weten te plaatsen.

APAC met impact?

Uit APAC komen ook weer vier teams, met net als de Noord-Amerikanen weinig impact in de afgelopen paar Majors. De kansen worden voor de meeste teams dan ook niet heel hoog ingeschat, met nog een buitenkansje als underdog voor Sandbox Gaming.

De Six Jönköping Major 2022 zal op 21 november starten, met de uiteindelijke titelstrijd op 27 november. Wie pakt de hoofdprijs van $200.000 en een flinke smak Six Invitational punten?

 

 

Must See

More in Esports