Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – Elisa Masters Espoo 2022

Met de Major nog vers in het geheugen gaan sommige teams de volgende uitdaging alweer aan in Finland. Door de Major zijn er op het laatste moment nog wel wat teams gewisseld. Bijvoorbeeld MOUZ heeft door een succesvol toernooi niet de tijd kunnen vinden om tijdig af te reizen naar de Elisa Masters. Maar wie is er wel en kan gebruik maken van de lessen die uit de Major zijn getrokken?

Fnatic grote kanshebber

Van de deelnemende teams heeft enkel Fnatic de Championship bracket gehaald bij de Major, waardoor het team dan ook als grote kanshebber kan worden gezien tijdens dit toernooi. In de groep zitten ook niet enorm veel grote tegenstanders, dus top drie halen moet lukken. De grootste uitdaging zou mogelijk kunnen komen van Bad News Eagles, het team dat net als bij de vorige Major nu ook weer mooie dingen heeft laten zien.

In Group B zit naast Fnatic ook Astralis, al zal dat team niet op volle sterkte zijn. Het was groot nieuws toen bekend werd dat Device weer terug zou keren bij het team, maar ondanks zijn herintrede bij zijn oude thuis speelt hij dit toernooi nog niet mee. Daardoor is weer een academy speler doorgeschoven, iets wat de consistentie niet helpt bij een al kwakkelend team.

Groep A vol met sterke teams

De competitie is wel behoorlijk wat sterker in Groep A. Daar zitten twee Finse organisaties, ENCE en HAVU, maar ook BIG, Sprout, GamerLegion en HEET. Veel hoofdletters maar ook veel grote spelers.

ENCE, Sprout en BIG hebben de Legends Stage van Rio wel gehaald, maar kwamen daarna niet heel veel verder meer. Daarmee lijken die teams ook de kanshebber om vanuit Groep A door te dringen tot de playoffs, maar men mag GamerLegion en HEET ook niet vergeten.

GamerLegion kwam namelijk ook tot in de Major, maar kon niet succesvol navigeren door een competitieve Challengers Stage. Wel heeft het team behoorlijk wat mooie dingen laten zien, waaronder een goed resultaat tegen FaZe in de RMR, een win tegen Vitality en natuurlijk ook al eens een win tegen G2 Esports. Aangezien de groepsfase best-of-ones zijn is de kans ook groot dat GamerLegion kan verrassen tegen de andere toppers.

Belgisch succes?

HEET is een Belgische organisatie, met Franse spelers. Het team heeft zich net niet kunnen kwalificeren voor de Major, maar lijkt wel elke keer aan de competitie gewaagd te zijn. Het team zoekt al even naar een doorbraak en dit toernooi met een stevige $200.000 prijzenpot is een mooie kans.

De Elisa Masters Espoo 2022 start op 16 november, met de uiteindelijke finale op 20 november. Kort maar krachtig dus, maar ook met een krachtige prijzenpot van $200.000, waarvan de helft voor de winnaar, samen met een IEM Katowice 2023 Play-In ticket.

Must See

More in Esports