Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Fall Final 2022

Zowaar we richting het einde van het kalenderjaar gaan, komen we ook redelijk richting het einde van het BLAST circuit. In december hebben we nog de World Finals, maar daar moeten de laatste teams nog voor bepaald worden. Voor sommige teams is de Fall Final dus de laatste kans, waarbij de winnaar sowieso zeker is van een plek op het miljoenenfestijn.

Teleurstellende teams van de Major

In de afgelopen Major waren er veel teams die niet het niveau hebben gehaald dat van tevoren werd geanticipeerd. Hierdoor is niet alles met zekerheid te zeggen. Natus Vincere en FaZe hebben beide teleurgesteld in Rio, maar mogen zich gelukkig rekenen met het feit dat ze zich al voor het eindtoernooi hebben weten te kwalificeren.

Met name FaZe heeft daarbij geluk, aangezien het team in de bracketfase van de Major totaal niet aan bod leek te komen. Datzelfde overkwam ook Ninjas in Pyjamas, dat samen met FaZe in de eerste ronde van de bracket eruit vloog.

Alsnog beter dan anderen

Deze bende van ellende was daarbij wel een heel stuk verder geraakt dan G2 Esports, dat hier nog vecht voor een plek in de BLAST World Final 2022 en al helemaal afwezig was op de Major zelf. De verwachting is dan ook dat G2 wederom veel moeite zal hebben om goed uit de verf te komen.

Ook OG presteerde niet helemaal top op de Major, al was het wel al tot in de Challengers Stage geraakt en toont het, in tegenstelling tot G2, tenminste nog wat structuur.

Wie is dan de favoriet?

Natuurlijk is dat bij dit toernooi niemand minder dan Heroic. Het team kwam net te kort tijdens de Major, maar heeft wederom laten zien dat het de hoop is van Deens Counter-Strike. De vorige keer dat Heroic op een eindtoernooi goed speelde, was het team daarna ook lange tijd consistent aan de top te vinden. Deze greep naar de top is dus waarschijnlijk niet eenmalig en het team heeft ook alle reden om hier goed te spelen.

De zoektocht naar het ticket voor de BLAST World Final gaat namelijk nog gestaag door, waarbij de kansen dus hoog ingeschat kunnen worden. Natus Vincere lijkt de grootste rivaal te zijn, niet omdat het team het ticket nodig heeft, maar wel omdat het nog iets goed te maken heeft na het verlies op de Major.

Fluxo… wie?

Er is ook nog een wat onbekende naam aanwezig, Fluxo. Daarin zit maar één speler die bij de meeste mensen een belletje zou doen rinkelen, namelijk Felps. De kansen van dit team zijn dan ook zeer gering.

Als laatste hebben we nog Liquid op het menu staan. Soms weet het team degelijk te presteren en waarschijnlijk kan het zich ook uit de groepsfase worstelen, maar voor de prijzen meespelen lijkt toch nog net wat te lastig.

De BLAST Premier Fall Final 2022 start op 23 november, met de finale op 27 november om te bepalen wie het directe ticket naar de World Final krijgt, naast natuurlijk ook het grootste gedeelte van de $425.000 tellende prijzenpot.

Must See

More in Esports