Verbind je met ons

HomeEsports

Wat kunnen we verwachten van het grootste DOTA 2-toernooi: The International

Op naar de top

Daar is het dan, de dag waarvan je wist dat ze zou komen is eindelijk hier. Op dit moment zijn er twintig teams die in Singapore alles op alles zetten om de grootste prijs in de wereld van Dota 2 te veroveren.

Favorieten en underdogs, veteranen en nieuwe bloed, allemaal weten ze precies waar hun hart naar verlangt. Wie zijn echter nu precies de teams die het meeste kans hebben om dit jaar de Aegis of Champions, zoals de trofee heet, te claimen?

Benelux-spelers maken kans

Bijzonder dit jaar is dat er twee spelers uit onze regio, de Benelux, het voor elkaar hebben gekregen om zich met hun teams te kwalificeren. Melchior “Seleri” Hillenkamp en Remco “Crystallis” Arets spelen dit jaar mee met respectievelijk Gaimin Gladiators en Team Secret.

De 2 Nederlanders hebben daarnaast ook allebei daadwerkelijk een kans om de grote prijs te pakken. Vooral Crystallis speelt in een team vol grote namen, zoals hun captain Puppey – de enige speler die op alle tien vorige edities van The International aanwezig was.

Ook Seleri met Gaimin Gladiators kan zomaar als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn komen. Het team was oppermachtig aan het begin van het seizoen en als het die vorm terug kan vinden, kunnen er grootse dingen gebeuren in Singapore.

West-Europa wint wiskundig gezien

Als we simpelweg naar de cijfers kijken, is het hoogstwaarschijnlijk een West-Europees team dat met de winst gaat lopen, want met zes teams op twintig is het oververtegenwoordigd. Vooral OG, Team Secret, Team Liquid en Entity hebben de laatste weken laten zien dat ze echt van wanten weten.

Zo heeft OG de mentale kracht om keihard door te stomen daar waar anderen bezwijken onder de druk. Team Secret heeft de winnaar van de eerste International aan het stuur staan, terwijl Team Liquid een enorme support staff heeft die elke speler tot maximaal laat presteren. Entity heeft dan weer een stal vol jonge veulens die niks te verliezen hebben. Hoewel al deze teams grote favorieten zijn en allemaal in de finale terecht kunnen komen, is er één ander team die voor velen onbetwist finalist is.

Dan toch eens?

LGD is de meest succesvolle organisatie in de geschiedenis van The International, met quasi altijd een plek bij de laatste vier. Op TI8 verloren ze de finale met 2-3 tegen OG, op TI9 geraakten ze via de lower brackets nog tot op plek 3 en op TI10 verloren ze wederom de finale met 2-3, deze keer tegen Team Spirit.

In de aanloop naar The International 11 was LDG wederom impressionant. Lukt het de Chinese gigant deze keer wel of verliezen ze weer de strijd op het laatste moment? We gaan het allemaal zien de komende weken, tijdens het grootste DOTA 2-toernooi van het jaar: The International 11.

Must See

More in Esports