Verbind je met ons

HomeEsports

De Last Chance Qualifiers: Wie zijn de laatste teams die naar The International gaan?

Daar gaan we weer

De Last Chance Qualifiers (LCQ) zijn dan misschien niet officieel onderdeel van The International, voor velen onder ons voelt het wel zo. Vanaf dit weekend zullen 12 teams in Singapore strijden voor een allerlaatste kans om te mogen spelen op het hoogste podium binnen Dota 2. Er zijn echter nog maar twee plekken over, wat betekent dat de teams alles op alles moeten zetten om zich nog te kwalificeren, want hoewel het event zelf geen prijzenpot heeft, is de potentiële beloning van de TI-miljoenen absoluut de moeite waard. Met zoveel teams die allemaal de strijd aan moeten gaan voor deze laatste twee plaatsen, is de vraag wie er uiteindelijk met de buit vandoor zal gaan.

De grote jongens

West-Europa en China, het maakt niet uit waar je kijkt in de geschiedenis van Dota 2, dit zijn de regio’s waar de meest ogen op gericht zijn. En dat is niet voor niets. Het zijn namelijk de meest competitieve regio’s in de wereld, waar de best Dota-teams vandaan komen. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat de vier grootse favorieten van de LCQ uit deze twee regio’s komen.

Team Liquid en Team Secret zijn gigantische namen uit West-Europa, met een legendarische historie. Deze teams spelen met veteranen als Puppey, Resolution, Matumbaman en Zai. Voor hen zou het missen van deze International een grote dreun zijn. Vooral voor Puppey van Team Secret, die maar al te graag zijn record wil behouden als enige speler die op elke International ooit heeft gespeeld. Al zou hij dit jaar zomaar zijn record kunnen verliezen.

Het is immers al jaren geleden dat een Chinees team de TI heeft gewonnen de regio is dus gebrand op wraak. Dit jaar hebben ze al meerdere keren laten zien dat de ze sterker zijn dan ooit in China. Xtreme Gaming is in staat om zich te meten met grootheden als RNG en PSG.LGD, en lijken nu al de gedoodverfde winnaar van de LCQ. Met hun kleine broertje Vici Gaming in het kielzog, zou China zomaar beide plaatsingen voor TI kunnen veroveren.

Wat de fans willen zien

Het valt niet te ontkennen dat de back-to-back TI overwinningen van spelers als Topson en Ana levenslange fans hebben gecreëerd. Het is dan natuurlijk ook te verwachten dat die niets liever willen zien dan hun helden opnieuw in de TI booths, dit keer met T1. Dat team is echt niet hetzelfde als het OG waar de fans bekend mee zijn. Het team uit Zuid-Oost-Azië deed het niet geweldig in hun lokale kwalificaties, waar het nog net een derde plek kon veroveren. Ze lijken verdwaasd en doelloos. In plaats van teamwork vertrouwt het op de individuele skills van hun nieuwe aanwinsten, maar daar gaan ze de LCQ niet mee winnen.

Verrassende uitslagen

Er is duidelijk een goed stel favorieten voor dit event, maar we weten ook dat in Dota 2 een verrassing in een klein hoekje zit. Er zijn immers nog zeven andere teams die zich niet zomaar gewonnen zullen geven. Zo kan een Virtus Pro altijd gevaarlijk uit de hoek komen. Dit team heeft namelijk absoluut de skill om het op te nemen tegen de grootste teams in de wereld. We hebben echter ook al gezien dat het op de belangrijke momenten al eens mentaal durft te kraken.

Daarnaast is er ook nog Talon Esports, het team uit Zuidoost-Azië dat elke dag beter lijkt te worden en ondertussen misschien al zoveel stappen gezet heeft dat het de groten der aarde kan uitdagen. Ten slotte hebben we nog onze persoonlijke pick, Nouns Esports. Het is niet één van de klassieke grote namen uit Noord-Amerika, maar met overwinningen tegen Evil Geniuses, Soniqs en TSM heeft het getoond dat het niet te versagen is. Als ze hun lokale grootmachten kunnen uitschakelen, wie weet wat ze dan kunnen op hun eerste internationale podium.

Must See

More in Esports