Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Fall Showdown 2022 Europe

Sommige teams hebben er een een potje van gemaakt en juist voor die teams is er nog één laatste kans om via de Europese BLAST Premier Fall Showdown nog in de Finals te komen. Tussen deze teams zitten toch wel verrassende namen, van een sterk spelend Vitality tot het Chinese Tyloo. Wie pakt er dat laatste ticket en wie gaat er de grootste flop zijn?

Single Elimination

Het lastige voor de teams is wel dat het maar een single elimination bracket zal zijn, met daarin enkel best-of-three’s. Dit zorgt er dus voor dat de druk elke match hoog ligt, maar ook dat een enkel verlies kan zorgen dat een team uit het toernooi ligt.

Dat kan dan ook wel snel gebeuren voor Tyloo, die in de eerste ronde moet spelen tegen Vitality. Vitality is namelijk de favoriet voor dit toernooi, met een derde plaats op de wereldranglijst en recent goede resultaten in zowel de Major-kwalificatie als een EPL-titel.

Heroic als enige uitdaging?

De Denen van Heroic lijken in deze bracket misschien wel de enige echte uitdaging te kunnen bieden aan Vitality, al zullen de teams elkaar pas aan het einde van de bracket kunnen tegenkomen. Daarvoor zou Vitality al mogelijk eens tegen Astralis moeten spelen, een team dat op dit moment zeker niet in vorm is.

Astralis heeft namelijk de Major-kwalificatie finaal verpest en is daarmee ook al bezig aan wat rosterwisselingen, waardoor dit toernooi ook qua consistentie in gevaar komt. Het team moet in haar eerste ronde tegen Eternal Fire spelen, die ook niet in de Major zijn gekomen. Met veel ervaring, maar ook wisselvallige resultaten wordt het dan best lastig om het niveau bij te benen.

BIG underdog

De grote underdog van dit toernooi zou BIG kunnen worden. Het Duitse roster heeft zich ook niet kunnen kwalificeren voor de Major, maar heeft al regelmatig laten zien dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat er winst is te behalen tegen topteams. Het team heeft dan ook recent nog gewonnen in een best-of-one tegen Vitality in de Major-kwalificatie en heeft met nog een stevigere score gewonnen van de tegenstanders in de eerste ronde van dit BLAST toernooi, Sangal.

Al kan er dus maar één team door naar de BLAST Premier Fall Final van 2022, lijkt het voor nu te gaan tussen drie teams. Vitality als absolute topper, maar ook Heroic en BIG mogen we nog niet wegstrepen. De kans dat Astralis zich op tijd zal herstellen voor dit toernooi is miniem, aangezien de spelerswisselingen nog maar net aan het doorkomen zijn en er nog veel onduidelijkheid heerst over de toekomst van meerdere spelers.

Het toernooi zal starten op 19 oktober en duurt in totaal vijf dagen. Met een geringe monetaire prijzenpot is het voor de teams met name het ticket naar de beter betalende Fall Final die de moeite waard is, met natuurlijk ook belangrijke punten om de BLAST Premier Global Final te behalen.

Must See

More in Esports