Verbind je met ons

HomeEsports

The International 11 – Finale preview

De laatste vier

Na weken aan strijd waarin we bloed, zweet en tranen hebben zien vloeien, zijn er nog maar vier teams over in Dota 2’s meest prestigieuze toernooi. Team Secret en Tundra esports zijn nog ongeslagen op de mainstage, terwijl Team Aster en Team Liquid hebben laten zien dat ze een ongelooflijk uithoudingsvermogen hebben. Echter zal er maar één van deze vier teams uiteindelijk de Aegis of Champions kunnen bemachtigen.

China’s laatste hoop

Team Aster is in het verleden ontzettend vaak het beste team in China geweest, en tegelijkertijd een van de meest teleurstellende teams van de internationale competitie. Terwijl het team haar lokale Chinese tegenstanders altijd met gemak versloeg, viel het team meestal meteen uiteen wanneer het tegen een team van een andere regio moest spelen. Echter hebben ze dit jaar laten zien die vloek van zich afgeschud te hebben, en een van de gevaarlijkste teams op The International te zijn. Hoewel ze een enorme druk zullen ervaren als het enigste overgebleven Chinese team hebben ze absoluut de skill om dit voor elkaar te krijgen.

Op het randje

Team Liquid balanceert ondertussen al een tijdje op de rand van eliminatie uit het toernooi, maar keer op keer wist het zichzelf in de race te houden. In de laatste match tegen Thunder Awaken was het zelfs 1 health point dat hen uiteindelijk in de game en het toernooi hield. Het is bijna alsof dit team “Plot Armor” (het idee dat het hoofdpersonage in een film of serie nooit kan sterven, nvdr) heeft met MATUMBAMAN die voor zijn pensioen nog een laatste keer The International wil winnen. En laten we eerlijk zijn, dat zou niet de vreemdste TI storyline ooit zijn. Teams zoals Liquid worden met elke game sterker en sterker in het toernooi. Als een team dat zich door de Last Chance Qualifiers en de Lower Bracket heeft moeten vechten, heeft Team Liquid ook bijna het maximale aantal games op dit deze TI gespeeld. Het is dus als het ware vastgeroest in het toernooi en kan met al die nipte overwinningen misschien helemaal tot de top gaan.

Ervaring en vernieuwing

De twee belangrijkste overgebleven teams zijn echter Team Secret en Tundra Esports. Deze twee West-Europese teams beschikken allebei over een mix van ervaren veteranen als Puppey en Resolution voor Secret, en Sneyking en Aui2000 voor Tundra. Samen met nieuw bloed als Crystallis en Skiter. Op papier hebben deze teams de meeste kans om de grote prijs in Singapore te bemachtigen. Echter weten we ook dat de kracht van de underdog tijdens TI ontzettend groot is, en deze teams dus zomaar eens verrast kunnen worden door hun tegenstanders.

Niets is zeker

Voorspellingen maken voor de laatste paar wedstrijden van The International is zo ontzettend moeilijk. Om hier te komen hebben teams al moeten bewijzen dat ze de skill hebben om zich met de beste van de wereld te kunnen meten, maar nu is het vooral een mentale strijd. Wie kan het hoofd koel houden wanneer je levensdroom op het spel staat? Alle teams hebben in Aui2000, Heen, LanM en Blitz in ieder geval legendarische coaches die alles op alles zullen zetten om hun team klaar te stomen voor deze mentale veldslag.

Must See

More in Esports