Verbind je met ons

HomeEsports

Vooruitblik: Rainbow Six Siege – European League Stage 1, deel twee

BDS Esport staat wederom aan de leiding in de European League en dus lijkt het voor de Fransen weer een goed seizoen te worden, maar wie doet het nog meer, al dan niet verrassend, goed?

Een duidelijke achtervolger van BDS Esport is natuurlijk Natus Vincere. Net als in bijna elk ander spel waar het team zich in mengt, is het ook hier aan de top te vinden. Het team heeft voor dit seizoen wel wat rosterchanges moeten doorvoeren, nadat het in de tweede helft van 2020 ineens niet meer wou lukken. Op dit moment hijgen ze in de nek van BDS Esport, maar moet het ook nog wel bewijzen dat het de evenknie van het Franse team kan zijn.

Rogue weer op komst?

Vorig seizoen werd Rogue nog bijna uit de hoogste league van Rainbow Six geknikkerd, maar het staat nu toch maar mooi derde op de ranglijst. Het heeft nochtans maar een wissel doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar, maar dat zorgt er waarschijnlijk voor dat het nu veel constanter presteert. Op dit moment is het dan ook één van de kanshebbers om een mogelijke plek in de top en daarmee wat mooie Invitational points te pakken.

Empire moet wat goedmaken

Team Empire was aan het eind van vorig jaar de grootste verrassing en één van de sterkste teams. Op het moment wil echter nog weinig lukken en lijkt het erop dat het team gedoemd is om onderaan te eindigen. Daarbij moet wel vermeld worden dat het team vorig jaar ook een langzame start had en daardoor mogelijk ook nu weer wat sterker voor de dag kan verschijnen, gaande het toernooi langer loopt. Het lastige daarbij is wel dat de andere teams nu meer momentum hebben en een betere mentale gemoedstoestand als ze tegen Empire spelen.

Nieuwkomer doet het goed

Nieuwkomer Cowana Gaming laat zien dat het team echt terecht in de European League is gekomen. Met een huidige vijfde plaats doet het niet onder voor veel topteams. Het kan zomaar gebeuren dat het nog de sprong maakt naar de top 4, ten koste van G2 Esports dat gebukt gaat onder het pensioen van sterspeler Pengu. Momenteel weet G2 er goed mee om te gaan, maar het gevaar bij dit team is altijd dat het maar een relatief korte opleving is na een rosterswap.

Het risico bestaat dus dat G2 Esports haar plaats in de top vier moet opgeven aan een ander team, en de grootste kanshebber is Cowana, maar of dat daadwerkelijk gaat gebeuren valt af te wachten. G2 was op de derde speeldag Cowana namelijk al eens de baas met een droge 7-1.

De tweede helft van het seizoen zal ongetwijfeld nog voor heel wat vuurwerk zorgen, met de nodige spannende wedstrijden en zeker en vast enkele verrassingen.

Must See

More in Esports