Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: LCS finale

Het einde van de Noord-Amerikaanse Mid-Season Showdown, het toernooi dat nu de play-offs van het lenteseizoen van vorig jaar vervangt, is in zicht. Van de zes teams die begonnen aan de Mid-Season Showdown schieten er nu nog drie over. Een semi-finale moet nog gespeeld worden om te bepalen wie zich bij Cloud9 in de finale mag voegen en de druk bij zowel Team Liquid als Team SoloMid ligt hoog.

De eerste plek verdient niet enkel de titel, maar ook een felbegeerd rechtstreeks ticket naar de Mid-Seasonal Invitational, waar het mag strijden tegen teams uit andere regio’s. Dat toernooi wordt daarnaast ook vaak gezien als een voorbode op Worlds, het wereldkampioenschap van League of Legends.

Indruk maken

In de finale wacht Cloud9 op de winnaar tussen Team SoloMid en Team Liquid. Cloud9 is dankzij stevig teamspel en individueel sterke spelers geraakt waar het nu staat. Met de hereniging van PerkZ in de midlane, Zven in de botlane en mithy als coach steunt het niet toevallig op de oude G2 Esports line-up die ook al indruk maakte in Europa. De line-up wordt vervolledigd met Fudge in de toplane, Blaber op jungle en Vulcan als support. Individueel in de lanes zien we ook dat Cloud9 heel wat talent heeft, buiten het teamaspect om dus. Met een 3-1 zege op Team Liquid laat Cloud9 alvast zien dat ook zij in de finale de grote favoriet blijven. Met sterke drafts en een goede kijk op de meta is Cloud9 nog maar één stap verwijderd van de titel.

Tegen Cloud9 komt dus ofwel Team SoloMid of weer Team Liquid te staan. Deze twee teams hebben al tegen elkaar gespeeld in de eerste ronde van de play-offs. Toen was het Team Liquid dat met 3-1 de winst binnen haalde. Die ene game won TSM dankzij een sterke performance van onder andere PowerOfEvil op een utility midlaner en Lost op de Tristana. Met daarbij heel wat sidelane pressure van Huni en Spica op de toplaner van Team Liquid, Alphari.

X-factor

Beide line-ups hebben een groot stergehalte, maar ze hebben ook duidelijke zwaktes. Huni mag individueel dan wel een sterke speler zijn, soms hebben we nog wel enkele vraagtekens bij zijn speelstijl. Hij moet het momenteel dan ook afleggen tegen de beste toplaner van de league, Alphari. Voeg daar ook nog eens twee Worlds-finalisten aan toe in de botlane van beide teams en je hebt voldoende ingrediënten voor een competitieve serie.

Cloud9 heeft natuurlijk het grote voordeel dat het rustig naar de halve finale kan kijken en daar nog heel wat van kan leren, maar het mag natuurlijk ook niet te gerust zijn. Als grote favoriet ligt de druk in de finale immers toch vooral bij hen.

Must See

More in Esports