Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: CS:GO – BLAST Premier Spring Showdown 2021

BLAST blijft tijdens de pandemie nog altijd veel grote events organiseren, en ook bij de BLAST Premier Spring Showdown zal er een scala aan internationale teams meedoen om te spelen voor de grote prijzenpot van $ 162.500. Wie zijn de kanshebbers en wie kan misschien vanuit een underdog positie verrassen?

Een duidelijke favoriet is meteen te zien in Gambit, het CIS-team heeft ditmaal immers geen concurrentie van de nummer één van de wereld, aangezien Natus Vincere ontbreekt op dit toernooi. De laatste tijd speelt Gambit enorm sterk en weet meermaals in de top te eindigen. Met een nog bescheiden derde plaats in de wereldranglijst staan ze er goed voor om mogelijk nog verder te groeien, maar dat zal deels aankomen op wat ze de komende weken presteren. Astralis staat namelijk nog voor hen en zal hier ook ten tonele verschijnen. De beide teams spelen binnenkort ook nog tegen elkaar in de finales van de ESL Pro League Season 13 play-offs.

Astralis lijkt de moeilijke tijden een beetje van zich af te kunnen schudden en kan mogelijk binnenkort weer de eerste plek in de wereldranking bekleden met een Natus Vincere dat wat aan het wankelen is, maar zekerheid is er nog niet over het Deense team.

FURIA als verrassing?

Het Braziliaanse FURIA weet recent ook weer goed uit de verf te komen, met een sterke performance in de play-offs van de ESL Pro League. Het team is nu al een tijdje het beste team van de eigen regio, maar kan in Europa nog geen grote prijzen pakken. Een stijgende trend is echter wel te merken, dus er liggen hier zeker kansen om op een podiumplek te eindigen. Ze moeten alleen wel oppassen voor nog andere uitdagers, zoals Heroic.

Heroic heeft wat problemen gehad met een vast roster te houden en zal nu proberen, met een iets lagere plaats op de ranglijst, weer een sprong naar de top te maken. Vergeet namelijk niet, het team heeft een tijd in de top van de wereld rondgehangen, al is daar momenteel niet veel van te zien. Het kan dus zeker, maar de spelers moeten weer even met z’n allen de neuzen de goede kant op hebben en weten te winnen, iets wat ze op het moment al wel doen bij de ESL Pro League. Het vertrouwen zal dus aanwezig zijn, maar het gaat de nodige moeite kosten om de andere topteams te kloppen.

Laag gerankte teams?

Er zijn ook nog een paar gekke teams aanwezig op het toernooi, zoals NASR, 9z en Dignitas. Dat laatste team heeft wel veel ervaring, maar geen van deze teams kan uitpakken met een goede ranking en lijken dus een grote kans te hebben om er vroeg in het toernooi uit te vliegen. Af en toe eens een map winnen tegen absolute toppers en we kunnen bij deze teams al spreken van een goed toernooi.

De BLAST Premier Spring Showdown 2021 begint 13 april en de finale wordt op 18 april gespeeld.

Must See

More in Esports