Verbind je met ons

HomeEsports

Vooruitblik Rainbow Six: Siege – Deel 2 Benelux League Season 6

Tijdens de transferwindow kijken we even naar hoe de Benelux League Season 6 ervoor staat, met nog zeven speeldagen te gaan en een erg gelijk opgaand middenveld, kan het tweede deel van de groepsfase nog zorgen voor veel verrassingen.

GAMMA Gaming staat op het moment natuurlijk nog bovenaan, wat niemand zal verrassen. Echter mogen de spelers blij zijn met deze positie, aangezien zij natuurlijk zonder een normale line-up speelden wegens het vertrek van Panix. Door de transferwindow kan het team weer met volle kracht doorgaan en zou het ook niet gek zijn als de eerste plek in de groepsfase zal worden gehandhaafd. De teams die achterop komen, zijn alleen wat lastiger te voorspellen.

KV Mechelen als tweede team?

Nog voor de start van de groepsfase werd al bedacht dat KVM een grote kans had om zich als tweede neer te zetten, vlak achter GAMMA. Na de eerste helft van het seizoen staan ze ook net daar, maar dat is niet zonder slag of stoot gebeurd. Tot tweemaal toe kwam het pas na overtime goed en momenteel telt het ook maar twee punten meer dan de nummer drie, 4Elements. Met een sterke ondersteuning van de coach en analist is het wel waarschijnlijk dat het team nog even een tandje bij kan steken, maar als andere teams goede transfers doen, dan kunnen ze nog onder druk komen te staan.

Op weg naar de playoffs

Na KVM zijn er nog drie teams die qua puntenaantal erg dicht bij elkaar liggen. 4Elements, Activit-E en Clutch Rayn eSport staan slechts vier punten uit elkaar en zouden met een goede terugronde zelfs nog een bedreiging kunnen zijn voor KVM. 4Elements met name lijkt een sterke kandidaat om hen het vuur aan de schenen te leggen, met een paar jonge spelers die zich gedurende het seizoen ontwikkelen en juist in het begin nog niet mee mochten doen. Dit zorgde natuurlijk voor wat puntenverlies, wat later al ietwat is goedgemaakt.

Het volgende deel van de competitie kan er dus voor zorgen dat 4Elements ineens een sprong maakt, maar ook een Activit-E mogen we niet vergeten. Het team heeft tegen GAMMA overtime weten te forceren, maar viel daarna terug in wat slordig spel. De transferwindow en daarbij horende break kan ervoor hebben gezorgd dat de spelers zich hebben weten te herstellen en alle neuzen weer de goede kant op staan.

Clutch Rayn eSport lijkt nog lastig te voorspellen. Het team wist zowaar goed wat punten te pakken maar tegen de minder goede teams zijn er juist ineens wat problemen. De Franstalige spelers gebruiken wat onorthodoxe tactieken, die de ene keer perfect werken en de andere keer weer volledig in de kaart van de tegenstander spelen. De kans dat er bij dit team nog wat veranderingen zullen zijn doorgevoerd is vrij groot, aangezien de hoeveelheid rosterswaps aan de onderkant van het klassement vaak hoger is.

Komende week gaan we ook nog kijken naar de rosterswaps van de Benelux League, waarbij duidelijk zal worden wie er dus mogelijk met wat veranderingen in de line-up voor wil zorgen dat zij de beste plek mogelijk zullen behalen. De Benelux League Season 6 gaat zelf vanaf 9 juni weer verder en bij betFIRST kan je terecht voor je esportsweddenschappen!

Must See

More in Esports