Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: LCS Summer Split

De eerste speeldagen van de LCS zitten er al op, maar niet alle spelers hebben het parcours ongeschonden afgelegd. Er vonden op het laatste moment enkele substituties plaats en het was voor een specifieke Europese superster geen onbewogen weekend. Verder weten TSM, Dignitas en Immortals een goede start te maken door op de eerste twee dagen van het superweekend geen enkele game te verliezen.

Hoge verwachtingen

Na hun verschijning op het grote toneel in IJsland voor de Mid-Seasonal Invitation (MSI), komt Cloud9 als de grote favoriet terug naar hun eigen regio. Na enige veranderingen in hun roster blijkt de start van de zomersplit toch moeizaam te verlopen. Tijdens MSI leek Cloud9 ook al met een kleine burn-out te zitten en was zowel het individueel als teamspel niet optimaal. Dat weerspiegelde zich zeker op de tweede dag van de LCS waar PerkZ een suboptimale game op Renekton had. Echter kunnen we het niet onder stoelen of banken steken dat dit team nog steeds hoge verwachtingen met zich meedraagt, ondanks de trage start. Met de internationale ervaring, ruw talent en sterke coaching staff wordt er wel verwacht dat dit team tenminste Worlds haalt.

Uitdagers

Zoals vorig seizoen zijn er enkele teams waar we naar zullen kijken om het Cloud9 moeilijk te maken om weer de titel te pakken. We spreken dan vanzelfsprekend over Team Liquid, dat voorheen al tegen Cloud9 in de finale stond. Ook Team Liquid kende een wisselvallige start, maar wist toch al een win te pakken. Samen met TSM heb je een solide top drie in de LCS. TSM heeft niet stilgezeten in de periode dat Cloud9 op MSI zat en is klaar om zelf weer die titel op te eisen. Een sterke start hebben ze alvast mee, nu is het doorzetten naar de eindstreep. We verwachten dan ook minstens twee van deze teams op het volgende wereldkampioenschap te zien.

Underdogs

Het is duidelijk dat heel wat teams bloed hebben geroken in de LCS. Cloud9 heeft een moeilijke periode op dit moment, maar wel eentje waarvan verwacht wordt dat ze gaan herstellen. Dit is wel het geschikte moment voor heel wat teams om broodnodige puntjes te scoren en een betere positie in de play-offs te bemachtigen. Enkele van die teams zijn Dignitas, 100 Thieves en Immortals. Met heel wat winsten in de openingsweek overbruggen ze al een groot deel van de achterstand die ze in de lente hadden opgelopen. Vooral 100 Thieves kende een sterke upgrade met Abbedagge die voor het team is komen spelen.

Teleurstellend

In elke league zitten er helaas ook teams die wat minder presteren. Soms gebeurt dit bij teams waar je het niet direct van verwacht. Counter Logic Gaming heeft heel wat stergehalte in de line-up, maar wist door de problemen met Broxah toch niet de nodige punten te halen in de lente. Het team heeft theoretisch gezien het moeilijkste parcours om af te leggen willen de spelers Worlds halen, maar praktisch gezien is niet onmogelijk. Dan moeten ze deze Summer Split wel beter voor de dag komen.

Must See

More in Esports