Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing LEC Summer Split 2021

I want the LEC back in my life” zong LECtronic en dat is ook een beetje het gevoel dat we nu allemaal hebben, maar vrijdag is het dan weer zover! De LEC hervat met een superweekend waarin heel wat spectaculaire matches op het programma staan, maar we richten vooral onze ogen op nieuwe rivaliteiten die geboren zijn in het off-season. Heel wat spraakmakende rostermoves zorgen ervoor dat dit seizoen heel spannend zal worden met heel wat nieuwe storylines.

In het hol van de leeuw

We kunnen er niet omheen: er is een nieuwe generatie spelers die momenteel de baas zijn in de LEC, met MAD Lions op kop. MAD Lions vertegenwoordigde Europa op de Mid-Season Invitational nadat ze de LEC 2021 Spring Split wisten te winnen. Het team blijft dan ook de grote favoriet in het zomerseizoen, maar gaat misschien een iets tragere start kennen. Er is niet veel tijd geweest om te ontspannen voor de spelers, dus het kan wel eens zijn dat ze wat langer de tijd hebben genomen om hun mentaliteit te resetten vooraleer ze weer zijn beginnen trainen voor dit seizoen. Toch blijven ze de favoriet.

Hun sterkste rivalen zijn ook al gekend, G2 Esports en Rogue. Die eerste heeft een belangrijke verandering ondergaan in hun coaching staff met de toevoeging van strategische coach Nelson. Die moet de problemen van G2 uit de vorige play-offs oplossen. Rogue daarentegen verandert niets aan het roster en is klaar om deze keer wel de titel in de wacht te slepen. Vorige keer kwam het team net te kort, maar ze kwam ook nog nooit zo dichtbij.

Nieuwe rivaliteit

We spraken al kort even over een bewogen off-season met heel wat bewegingen. Waar we niet omheen kunnen zijn de veranderingen bij Fnatic en Team Vitality. Die eerste heeft een totale metamorfose ondergaan met Bwipo die nu zal gaan junglen en Adam die op de toplane staat. Dat is een gewaagde zet waar we nog niet goed weten wat te verwachten.

Team Vitality lijkt dan weer enorm goede zaken gedaan te hebben. De organisatie wist zo SLT, Selfmade en Lider te strikken. Om het met de woorden van Veteran te zeggen: “10th place or Worlds”. Dit team zal ofwel helemaal uit elkaar vallen en niet presteren óf een miraculeuze run neerzetten en naar Worlds gaan. Er zit zoveel talent en potentieel in deze line-up dat zij in het off-season van laatste plaats naar potentieel de top vier in Europa zijn gegaan. Dat niet alleen, maar Selfmade heeft ook een appeltje te schillen met Fnatic nadat hij vervangen werd door Bwipo op de jungle. Dat wordt uitkijken naar de tweede week wanneer Vitality het opneemt tegen Fnatic.

Verder zien we nog heel wat veranderingen in onder andere SK Gaming die hun supportspeler Treatz naar de jungle swappen en hun coach Jesiz die weer support gaat spelen. Met het vertrek van Abbedagge bij Schalke 04 vult NUCLEARINT de vacante positie en nukeduck neemt de plaats van Czekolad over bij EXCEL. Astralis en Misfits Gaming houden hun rosters en willen hun progressie doortrekken in de zomersplit.

De LEC begint op vrijdag 11 juni om 18u00 met de nieuwe generatie in MAD Lions tegen de oude garde in G2 Esports.

Must See

More in Esports