Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Spring Final 2021

Acht teams zullen het opnemen voor een prijzenpot van $ 425 000. Een krachtmeting tussen de twee beste teams van de wereldranking lijkt dan ook aanstaande, maar zijn er nog andere kanshebbers op de BLAST Premier Spring Final 2021?

Gambit en Natus Vincere zijn op ramkoers nu ze beide aan de andere kant van de double elimination bracket beginnen, klaar om elkaar in de finale tegen te komen. De CIS teams zoeken hier natuurlijk naar meer world ranking points om hun positie te verstevigen en de dominantie van de regio langer te laten duren, maar een G2 Esports is ook nabij met een vierde plek op de ranking en zal er alles aan doen om zich tussen de twee topteams te wurmen.

G2 komt op stoom

Het team van NiKo lijkt steeds beter te gaan spelen, nadat er in de afgelopen maanden de nodige veranderingen zijn doorgevoerd in het roster. Momenteel heeft het team nog wel wat moeite om te winnen tegen CIS teams, waarbij vooral Gambit meermaals al heeft laten zien dat het te sterk is. Echter heeft G2 al sinds januari niet meer tegen Natus Vincere gespeeld, het team dat ze normaal gezien iets eerder in de bracket zullen tegenkomen.

Het voordeel bestaat natuurlijk nog wel dat dit toernooi een double elimination bracket heeft, waardoor de kans groot is dat G2 zich enigszins zou kunnen herstellen na een valse start. Een top drie zou er voor G2 wel in moeten zitten, tenzij het team zich weer verslikt tegen NIP, dat recentelijk ook nog wist te winnen tegen de nummer vier van de wereld.

NIP lijkt te groeien

Het Zweedse NIP is sinds kort weer naar de top 10 van de wereld geklommen en heeft in de recente weken ook tegen meerdere goede teams al degelijke resultaten geboekt. Onder andere Heroic, BIG en G2 moesten het onderspit delven, drie teams die statistisch gezien beter zouden moeten zijn. NIP lijkt het met name in best-of-three scenario’s goed te doen, met een 60% winrate in de afgelopen drie maanden.

Het team mag het eerst opnemen tegen een inconsistent Complexity, waarbij het ene toernooi goed gaat maar in het volgende alweer de sterke vorm compleet overboord gegooid lijkt. Hoogstwaarschijnlijk zou NIP hier zonder kleerscheuren uit moeten komen, waarna wel een pittiger potje te wachten ligt met mogelijk Gambit als tegenstander.

Grote underdogs

Twee grote namen pronken onderaan de deelnemerslijst. Evil Geniuses en FaZe lijken ver gevallen van waar de teams ooit stonden op de wereldranglijst. Op het moment zijn zij beide op zoek naar de betere vorm en bij Evil Geniuses lijkt er weer een kleine verbetering te zijn. Soms wordt er gewonnen tegen goede teams, vaker zijn er echter nog steekjes die ze laten vallen.

Bij FaZe mist er nog een stabiele vijfde speler en is er een enorme terugval geweest op de ranking. Recente matches geven ook nog niet heel veel hoop voor de toekomst, maar je weet maar nooit of er ineens wat moois zal komen uit dit toernooi.

De BLAST Premier Spring Final 2021 begint 15 juni en wordt doorgespeeld tot en met de finaledag van 20 juni! De bookmaker voor al jouw esports weddenschappen is betFIRST.

Must See

More in Esports