Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: LFL & PL

De Franse Europese Regionale League (ERL), gekend als La Ligue Française (LFL) komt terug van een kersverse winst op de European Masters (EUM) en zit alweer twee weken ver in hun reguliere seizoen. De Prime League bestaande uit de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zit zelfs al iets verder.

Toch werpen we nog even een blik op deze regio’s als twee van de sterkste competities op het Europese niveau onder de League of Legends European Championship (LEC).

Franse helden

Na het winnen van de European Masters bleef Karmine Corp niet stilzitten. Hun toplaner speelde het kwijt aan Fnatic, maar het wist een oude veteraan daarvoor in de plaats te krijgen in de persoon van Cabochard. Dat blijkt alvast een goede vervanging te zijn, want het Franse team ziet er nog steeds onverslaanbaar uit. Het doet niet onder voor Solary, al was het onderling duel in week twee eentje op het scherpst van de snee. Samen met Vitality.Bee is er alvast een top drie opgetekend in de standings en dat mag ook niet zo vreemd zijn.

Enkel de trage start van Misfits Premier is een beetje teleurstellend. De superhelden vermomd als konijnen wisten in de eerste week wel over Vitality.Bee en GameWard heen te springen, maar slabakten tegen Team MCES dat op dat moment troosteloos laatst stond. De sterkste tegenstander in de vorm van Karmine Corp is Misfits ook al tegengekomen en ook daar slikte het een verlies. Gelukkig heeft het team een iets rustiger schema voor de boeg en kan het zich herpakken. Het volledige speelschema van de LFL vind je hier.

Waar was de DACH-regio op EUM?

Dat was de terechte vraag van vele fans tijdens het European Masters evenement. De DACH-regio bestaande uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland was met de Prime League altijd een koploper op het event, maar geraakte niet verder dan een 3/4e plaats tegen BT EXCEL. Een van de teams geraakte niet eens uit de groepsfase en het leek er zelfs op dat de hoogdagen van de Prime League achter ons lagen.

Vooraleer we daarover conclusies trekken, mogen we best benoemen dat ze zich flink herpakt hebben na wisselvallige resultaten. Lokaal ziet de competitie er een stuk sterker uit, zeker met Berlin International Gaming dat het voortouw neemt. Dat bleef de eerste weken ongeslagen en wordt achtervolgd door GamerLegion. In de vierde speelweek spelen die twee tegen elkaar, wat vermoedelijk wel eens een preview van een belangrijke play-offs match kan zijn.

Landgenoten Alois en Raqo van SK Gaming Prime doen ook goede zaken samen, net als PENTA 1860. Die twee teams vervolledigen voor nu de top van de Prime League en lijken die ook vast te willen en kunnen houden. Voor Unicorns Of Love Sexy Edition en FC Schalke 04 Evolution is het nog nagelbijten. Zij kennen allesbehalve een sterke start en moeten beginnen opboksen tegen heel wat sterke tegenstanders in de komende weken. Ook zij komen elkaar in de vierde week tegen en de verliezer hiervan zou wel eens onherstelbare mentale schade kunnen oplopen voor de rest van het seizoen. Het speelschema van de Prime League vind je hier.

De plaats om te wedden op esports is betFIRST!

Must See

More in Esports