Verbind je met ons

HomeEsports

Wie kwalificeert zich als laatste voor The International?

Zestien van de achttien teams die aan ‘s werelds grootste esportstoernooi zullen deelnemen zijn al bekend. De laatste twee teams voor The International, het wereldkampioenschap Dota 2, zullen uit West-Europa en China komen, maar daarvoor moeten ze wel nog eerst de laatste qualifier overleven. Wij bekijken welke teams nog kans maken op de prijzenpot van 40 miljoen dollar.

West-Europea: vergane gloriën

Sinds de zomer van de 2017 is de titel op The International steevast naar een team uit West-Europa gegaan. De regio is al jarenlang ontzettend dominant en heeft veel teams met gigantische namen. Naam en geschiedenis zijn echter geen garantie voor goede resultaten en dit jaar hebben de Europese teams vooral teleurgesteld. Daardoor moeten er nu nog heel wat topteams strijden voor dat allerlaatste plekje op The International.

OG is versterkt met TI-winnaar Sumail, en is klaar om de titel te verdedigen, maar wat is OG nog zonder superster Ana? Het zal in ieder geval hard moeten strijden om zich zelfs nog maar te plaatsen voor The International. Kuroky moet als kapitein dan weer Team Nigma naar het toernooi leiden, wil hij een van de enige twee spelers blijven die aanwezig waren op elke editie. Team Liquid wil dan weer niets liever dan een tweede Aegis of Champions in de prijzenkast van hun hoofdkwartier in Utrecht zetten. Samen zijn ze de drie favorieten om zich alsnog te plaatsen voor The International, maar ‘there can be only one’ en een flink pak dark horses maken zich klaar om te verrassen. Denk daarbij aan het Griekse Brame of Vikin.GG, met de twee Nederlandse spelers Seleri en Shad.

China: terug van weggeweest

In de vroege jaren van Dota 2 werd China gezien als het epicentrum van alle talent. Hoewel daar nu een aantal jaar steeds minder van terug te zien is, lijken ze dit jaar hun vorm terug gevonden te hebben. Er zijn al vier teams uit de regio gekwalificeerd voor The International en nog zijn er enkele grote teams die strijden om dat allerlaatste plekje.

Elephant is alvast de grote favoriet. Met spelers als Eurus, Somnus en Fy is het eigenlijk al een wonder dat het team nog niet gekwalificeerd is. Het team vol Chinese supersterren lijkt echter steeds weer coördinatie en samenspel te missen, iets wat hun nieuwe coach rOtk met zijn jarenlange ervaring zeker moet kunnen verhelpen. Verder zijn het EHOME en RNG die klaar staan om Elephant het zo moeilijk mogelijk te maken. EHOME is heel vergelijkbaar met het team van LGD dat op TI8 de tweede plek haalde, terwijl RNG de broedplaats is voor Chinees nieuwe talent. Ze hebben bovendien onlangs RedPanda overgenomen van Elephant en die zint zonder twijfel op wraak tegenover z’n oude team.

Zowel West-Europa als China zitten vol talent en legends uit de wereld van Dota 2, maar er is maar één ding dat van belang is: wie kan zijn Ancient het beste verdedigen? We zien het binnenkort tijdens de laatste qualifiers voor The International.

Must See

More in Esports