Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – IEM Cologne 2021 Groups

ESL gaat verder waar het was gebleven: zeer competitieve teams bij elkaar in een toernooi met een enorm hoge prijzenpot zetten. Deze keer hebben er echter een schepje bovenop gedaan, door de speler in te vliegen naar Keulen en via LAN te spelen, zij het dan nog steeds zonder fans. Wie gaat er uit deze zware groepsfase komen?

Voor één van de beste teams in de wereld, het Deense Heroic, bleken ze alvast niet genoeg. Uit de tests bleek dat een speler van het team besmet is, waardoor het gehele roster zich nu verplicht ziet om in hun hotelkamers in isolatie te gaan. Gelukkig hebben de spelers door de strenge regels en maatregelen geen contact gehad met mensen buiten hun eigen team en mogen de Denen nog wel doorspelen in het toernooi.

Het management van Heroic heeft laten weten dat de spelers zich op het moment allemaal nog goed voelen en verder geen symptomen vertonen, waardoor we ze dus nog niet moeten afschrijven voor de rest van het toernooi. Recent speelde het team namelijk nog altijd erg sterk en de grootste concurrent in hun groep B, Natus Vincere, bevindt zich dan ook nog eens helemaal aan de andere kant van het bracket.

CIS regio jaagt weer voor een titel

Natuurlijk kan er niet vergeten worden dat er in beide groepen sterke teams zitten uit de CIS regio, namelijk Gambit en Natus Vincere. Respectievelijk zijn zij dan ook de nummer één en twee van de wereld, wat de fans toch wel een gevoel van zekerheid geeft dat zij ver zullen komen in het toernooi. Bij Natus Vincere lijkt sterspeler S1mple ook weer op kracht te komen, nadat hij natuurlijk ook in een recent onderonsje met Gambit weer de sterren van de hemel speelde.

Natus Vincere heeft bij het recente StarLadder CIS RMR toernooi Gambit weten te verslaan in de best-of-five finale, waarbij Gambit ook nog eens een map voordeel had. In de upper bracket van dat toernooi had Gambit al wel gewonnen van Natus Vincere. De teams lijken dus nog erg aan elkaar gewaagd.

G2 en NIP achter Gambit aan de groep door?

Groep A is een enorm lastig pakket om te voorspellen, met vier van de zes beste teams die strijden voor een plekje in de play-offs. Dat Gambit door gaat, daar durft iedereen de klok wel op gelijk te zetten, maar gaat het CIS broertje Virtus Pro ook weer tekenen van leven vertonen en doorstoten?

G2 Esports en NIP lijken naast Gambit de beste papieren te hebben, met goede vorm en grote groei. NIP met name is bezig aan een mooie opmars sinds het overnemen van Deense superster Device, al is hun beste resultaat, tijdens Flashpoint, ook alweer geleden van mei. De groepsfase zou dus te doen moeten zijn, maar daarna is het nog gissen waar het team zal eindigen.

G2 Esports heeft een consistente periode achter de rug, waarbij het team zich meermaals in de top drie wist te schieten. Verder dan dat lijkt het team niet te geraken, maar wie weet keert het tij ditmaal en komt een titel echt in zicht. Uit groep A komen zit wel snor, tenzij het team zich verslikt in de challengers uit de play-ins.

Play-in teams?

Naast een NIP, dat zich eenvoudig via de play-ins wist te kwalificeren, is het lastig om een ander team echt hoog in te schatten. Complexity kan nog wel eens verbazen tegen grote teams, maar wij kijken meer naar Mousesports.

Mousesports heeft namelijk nauwelijks toernooien gespeeld na hun verrassende win bij Flashpoint 3, eind mei. Hierdoor liggen er kansen om opnieuw te verrassen met mogelijk nieuwe strategieën en een veranderde speelstijl.

De IEM Cologne groepsfase gaat 8 juli van start, met natuurlijk een behoorlijke weg te gaan tot de finales op 18 juli! Voor wie wil wedden op esports is betFIRST de place to be.

Must See

More in Esports