Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing play-offs: Belgian & Dutch League

Het reguliere seizoen van de Belgian en Dutch League zit erop en alle teams in de play-offs zijn bekend. Vanaf maandag 26 juli beginnen de play-offs met als opener de match tussen de nummer één en nummer twee van het reguliere seizoen. Zij mogen het tegen elkaar uitvechten om te beslissen wie een rechtstreeks ticket boekt naar de finale en wie nog de halve finale moet spelen.

Belgian League: wederopstanding Sector One

In de Belgian League haalde KV Mechelen in de Spring Split de titel binnen en zo werd Sector One van de troon gestoten. Met een nieuwe line-up is Sector One echter klaar om die troon terug op te eisen en dat heeft het team al bewezen door het reguliere seizoen te winnen. KV Mechelen strandde op de tweede plek en dus zullen zij in de zogenaamde juggernaut match tegen elkaar uitmaken wie direct een ticketje voor de finale mag boeken. KV Mechelen klopte in het reguliere seizoen geen enkele keer Sector One en is op papier dan wel de kampioen, het is zeker niet de favoriet.

De twee teams die nog aansluiten in de lower bracket zijn KRC GENK Esports en Team 7AM. Er lijkt een groot verschil tussen de top drie te zitten en daaropvolgend nummer vier Team 7AM. Dat mag ergens al blij zijn met een plek in de play-offs. KRC GENK Esports daarentegen liet in het reguliere seizoen al zien dat het op kan boksen tegen de top twee en blijft dus een team dat je niet mag onderschatten.

Dutch League: volgens het boekje

Voor de tweede keer op rij geen LowLandLions in de play-offs in de Dutch League. Die zullen gespeeld worden door PSV Esports, Team Echo Zulu, mCon esports Rotterdam en Team THRLL. In die volgorde sloten de teams ook het reguliere seizoen af. In de Spring Split speelden PSV Esports en Team Echo Zulu de finale en ook nu zijn zij weer de favorieten. Met heel wat veranderingen in de line-ups is dat vooral een verrassing voor Team Echo Zulu. Het team speelt al heel het seizoen met vuur en komt ook vaak weg met moord, maar weet zich wel keer op keer in een winnaarspositie te positioneren. In de juggernaut match tegen PSV Esports zal het toch fors moeten uithalen als het wil winnen, want het team van de voetbalploeg uit Eindhoven straft elk foutje af.

Verder heb je nog mCon esports Rotterdam dat het moet uitvechten tegen Team THRLL. De laatste vier wedstrijden won mCon slechts één keer en dat dan nog van de allerlaatste, Dynasty, dat geen enkele overwinning binnen haalde. Team THRLL nam het heft in eigen handen en lijkt een stuk sterker in de schoenen te staan. Wij voorspellen dat dit duel in een best-of-3 wel eens beslist zou kunnen worden over vijf wedstrijden heen.

Must See

More in Esports