Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow6 – Benelux League Season 6 playoffs

Na het langste seizoen tot nu toe, namelijk 14 weken met in het midden een transferperiode, heeft de Benelux League Season 6 bijna het einde bereikt. Nog drie dagen playoffs moeten worden gespeeld door de zes beste teams van de groepsfase, om daarna de kampioen te kronen. Zal het de gedoodverfde favoriet Gamma Gaming zijn of haalt uitdager KVM Esports de titel binnen?

Voorheen werden de playoffs met slechts vier teams gespeeld, maar door het langere seizoen is nu de keuze gemaakt om maar liefst zes teams te laten spelen voor de grote prijzen en natuurlijk die allerbelangrijkste plaats in de EU Challenger League.

De nummer één en twee uit de groepsfase krijgen meteen een plaats in de halve finales, om goed spel eerder in het seizoen ook meteen te belonen. Gamma Gaming en KV Mechelen Esports zullen dan natuurlijk ook gretig gebruik maken van deze extra rust en tijd om zich goed voor te bereiden.

Kwartfinales voor verrassingen

In de kwartfinales, waar 4Elements, Activit-E, Game Fist en Clutch Rayn Esport het tegen elkaar op zullen nemen kan van alles gebeuren. Statistisch gezien zou het duidelijk moeten zijn wie er door gaat naar de halve finales. Activit-E en 4Elements hebben in het reguliere seizoen beter gepresteerd, maar in een best-of-3 gebeuren er al eens vreemde zaken.

Hierdoor is voorbereiding nog belangrijker dan in de reguliere competitie en daar kan bijvoorbeeld Game Fist, met een sterke supporting staff, van profiteren.

Gamma kampioen?

De core van Gamma Gaming is al jaren de sterkste in de Benelux regio, maar dat is geen garantie op winst in de grote finale. Ditmaal staat er ook weer een Challenger League ticket op het spel, dus de spelers zullen alles geven om dat in ieder geval die veilig te stellen en de kans te krijgen om na nog een succesvol seizoen misschien ook nog door te stoten naar de European League.

Gamma Gaming mag dan wel het klassieke topteam zijn, dit jaar loopt het niet van een leien dakje. KVM Esports heeft in de groepsfase immers al twee keer gewonnen tegen Gamma. In beide wedstrijden kwam het wel tot een overtime, wat toont dat beide teams toch aan elkaar gewaagd zijn. De eerste keer had Gamma nog het excuus van een gehavend roster, maar dat was bij het tweede duel zeker niet het geval. De vraag is of de underdog KVM Esports het toch ook kan in een langere serie.

De Benelux League Season 6 playoffs worden gespeeld op 6, 7 en 8 augustus. Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports