Verbind je met ons

HomeEsports

Tussentijdse evaluatie CS:GO – betFIRST Elite Series Summer Split

In de vorige betFIRST Elite Series split was er een duidelijke favoriet in de groepsfase, namelijk mCon Rotterdam. In de tweede split van het jaar lijkt het allemaal een stuk dichter bij elkaar te liggen en is er nog niet direct een favoriet voor de titel in de Summer Split. Nu we halverwege de split zijn kunnen we al eens bekijken wat hebben we tot nu toe gezien hebben en wat er mogelijk nog gaat komen?

Als we even kijken naar mCon is er wel een verdrietig verhaal te zien. De bijna ongeslagen organisatie van de Spring Split is nu overduidelijk laatste, met maar een enkel punt op het rapport. Voorafgaand aan dit tweede onderdeel van het jaar kwamen er problemen met het roster aan het licht en moest er haastig gezocht worden naar spelers om het team rond te krijgen. Hiervoor werden meerdere spelers van het academy team aangetrokken om te spelen in de betFIRST Elite Series, maar dat heeft nog niet het gewenste effect opgeleverd.

Het team lijkt ietwat aan momentum te krijgen en heeft in de afgelopen speelweek een punt gepakt, maar de playoffs lijken nagenoeg al uit het zicht verdwenen. Het is nu vooral zaak om toch nog wat vertrouwen te tanken, om daarna te kijken naar de toekomst.

Verrassend JoinTheForce

JoinTheForce was afgelopen split niet in staat om de playoffs te bereiken, maar pronkt nu bovenaan het klassement. Zelfs eClub Brugge had moeite met het sterke spel van de veranderde line-up. Van een groot vraagteken voorafgaand aan deze split is JoinTheForce al gestegen tot een mogelijke titelkandidaat voor de playoffs en mogelijk zelfs een team dat het in de Championship Finals goed kan doen.

Kort bij de topposities vinden we ook eClub Brugge. Vorige split waren de spelers tijdens de groepsfase niet geweldig bezig en kwam het maar langzaam op gang. Ditmaal werd er iets minder verlies verloren in het begin en draait het team mee aan de top, maar lijkt het alsof er wederom een eindsprint getrokken moet worden om een goede seeding te krijgen.

Genk versus Gent

KRC Genk heeft nog weinig gespeeld, maar speelde wel al erg goed. De droom om deel uit te maken van de playoffs is daar dan ook nog heel levendig. Bij LowLandLions ging het ook niet helemaal lekker in het begin, toen nieuwe aanwinst MaximN nog niet mee mocht spelen. Gelukkig is het allemaal wel weer goed aan het komen en is het nu maar de vraag welke van de drie voetbalteams – LowLandLions is tegenwoordig gelieerd aan KAA Gent – de beste prestatie zal neerzetten?

Sector One grootste vraagteken

Vorige split kon Sector One, net als JoinTheForce, de playoffs niet bereiken en ook nu lijkt dat lastig. Met wat achterstand op de huidige top vier moet de machine echt gaan werken in de laatste weken van de groepsfase en andere teams moeten punten laten liggen. De opgave is moeilijk, maar niet onmogelijk!

Volg zeker de komende weken nog de tweede helft van de betFIRST Elite Series Summer Split, elke donderdag vanaf 19u. Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports