Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing LEC Play-offs

Met drie plekken voor Worlds 2021 op het spel weten alle zes de teams in de LEC-play-offs waar ze voor vechten. Het was alvast nagelbijten voor Team Vitality, dat zich kwalificeerde doordat G2 Esports op het laatste nippertje nog won van Excel, waardoor Rekkles alvast zijn oude teammaat Selfmade aan een felbegeerd plekje in de play-offs hielp.

Nieuw systeem

Dit jaar wordt er in de play-offs van de Summer Split in een ander systeem gewerkt. De ranking van de teams in de lente wordt bij hun ranking in de zomer gerekend en daaruit worden de brackets gemaakt. Dat is goed nieuws voor MAD Lions, maar minder goed nieuws voor Fnatic. Waar in de lente MAD Lions het hele seizoen wist te winnen en dus een hoog aantal punten scoorde, is dat voor Fnatic, dat toen vroeg uit de play-offs lag, zeker en vast niet het geval. Dat betekent dat Fnatic samen met Team Vitality in de Loser’s Bracket start en dus geen enkele serie mag verliezen.

Verlies is exit play-offs

Zoals net vermeld zal Fnatic uitkomen tegen Team Vitality. Voor die laatste is het alweer een tijd geleden dat het mocht deelnemen aan de play-offs. Het team kan hun miraculeus seizoen zo alvast voortzetten, maar ook voor Fnatic staat er wat op het spel. Na een slechte start van 2021 heeft de organisatie heel wat veranderingen doorgevoerd en staat het weer in de play-offs. Weliswaar aan de lagere kant van de bracket, maar met een kans om het allemaal goed te maken. Het grote nadeel aan de Loser’s Bracket is dat je maar één best-of-5 de kans krijgt om jezelf te bewijzen. Als je verliest, is het seizoen voorbij.

Welkom terug Misfits

Aan de bovenkant van de tabel vinden we dan weer Misfits Gaming dat na een sterk seizoen net de vierde seed wist te bemachtigen, ondanks het feit dat het team zich niet kwalificeerde voor de play-offs in de lente. Rogue, dat met de hoogste seeding zijn tegenstander mocht kiezen, koos dan ook voor de nieuwkomer. In het reguliere seizoen wist Misfits alvast geen enkele keer te winnen van Rogue. Toch mag je Misfits niet zomaar onderschatten, want het is die attitude bij andere teams die het heel wat overwinningen opleverde in het reguliere seizoen.

Klepper van formaat

Daarnaast krijgen we ook een rematch van de semi-finale van het vorige seizoen, waarin MAD Lions uitkwam tegenover favoriet- G2 Esports. We weten allemaal hoe dat verhaal afliep, met MAD Lions dat G2 Esports uitschakelde om dan zelf kampioen te worden. Voor G2 Esports is het een kans op eerherstel, alhoewel het niet zo’n sterk verleden heeft aan de bovenkant van de play-offs bracket. Vaak verliest het team in de Winner’s Bracket om dan via de Loser’s Bracket alsnog de hele play-offs te winnen. MAD Lions stak daar vorig seizoen een stokje voor, maar het team lijkt nog niet helemaal terug in vorm te zijn na MSI 2021.

Wij kijken alvast vol spanning uit naar de strijd om de titel en de plekjes op Worlds 2021,  die dit weekend van start gaat. Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports