Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – ESL Pro League Season 14

De ESL Pro League is de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement waar over de lange termijn wordt gekeken welk team het sterkste is, met de nodige beloning natuurlijk aan het einde. Vele teams strijden om de beste te zijn en te laten zien wat voor verbeteringen doorgevoerd kunnen worden in de toekomst.

De top van de wereld staat klaar om te laten zien dat zij daar nog behoren, naast natuurlijk het feit dat ze de nodige punten willen scoren voor de HLTV World Ranking. Natus Vincere staat momenteel nog altijd bovenaan als beste team van de wereld, maar Gambit en G2 Esports zijn dichtbij om de koningen van de troon te stoten. Het gat met de teams daarachter is een stuk groter, dus dat laat ook wel zien hoe sterk deze drie teams in het afgelopen jaar zijn geweest.

Eerst de groep maar doorkomen

Vanaf 16 augustus gaat het feest los, met natuurlijk weer eerst een groepsfase. Van de vier groepen gaan er drie teams door naar de playoffs, die op 7 september beginnen. De top vier van de wereld zit tactisch verdeeld over de verschillende groepen en lijken elkaar dan ook niet snel tegen te komen.

Groep A zegt ja tegen de underdogs

De mogelijk makkelijkste groep om als underdog door te komen is Groep A. Het best geklasseerde team is Astralis, dat recent nou ook niet de sterren van de hemel heeft gespeeld. Daarnaast moet er vooral gekeken worden naar wat voor teams er soms goede periodes hebben. Heroic heeft bijvoorbeeld al even mooie dingen laten zien en zelfs een tijdje bovenaan gestaan, maar komt nu niet verder dan een achtste plaats in de wereldranglijst. Het zou dan ook niet gek zijn als bijvoorbeeld een team als Vitality of Spirit hier juist een grote sprong naar de top weet te maken en al snel een plaats in de playoffs weet vast te zetten.

G2 gaat voor goud

G2 Esports heeft een tijd moeite gehad om in de top te komen, maar het team heeft de laatste tijden wel laten zien de top drie te kunnen doorbreken. In Groep B is het alleen wel eng dat zowel Complexity, OG als Virtus Pro aanwezig zijn. Deze teams kunnen elk ineens heel sterk uit de hoek komen en het zelfs de topteams moeilijk maken. Toch lijkt G2 de favoriet van deze groep, met dan waarschijnlijk Virtus Pro en Complexity die gezellig mee de groep uit komen.

Ouderwets goede organisaties

Kijkende naar Groep C merken we veel traditioneel sterke teams op. Natus Vincere pronkt hier natuurlijk als nummer één van de wereld bovenaan, maar ook een FaZe heeft een recente opleving gehad en zou mogelijk de rest achter zich kunnen laten. BIG en Mousesports zijn als Duitse organisaties vooral elkaars grootste rivalen. Fnatic heeft dan weer heel wat spelers gewisseld voorafgaand aan dit seizoen en dat kan ze zomaar minder voorspelbaar maken.

Internationale mengelmoes

Ondanks corona spelen veel grote teams in Europa gewoon door. Zo ook Liquid, dat gretig gebruik maakt van de oefenfaciliteiten in Utrecht. Het team lijkt dan ook een grote kans te hebben om door de groepsfase te komen al liggen Gambit en NiP natuurlijk wel in de weg. Het is vooral oppassen geblazen dat Liquid niet verrast wordt door een FURIA, dat als agressief Braziliaans team de laatste tijd iets minder goed speelt, maar ook nog onverwacht sterk kan zijn.

Entropiq kan ook nog niet weggestreept worden, maar de kans is groot dat dit team net niet ver genoeg kan komen tegen de krachtbronnen die eerder al benoemd zijn. Daarnaast is TeamOne ook nog aanwezig, maar dat staat met een reden relatief ver van de andere teams verwijderd in de wereldranglijst.

Als er al een voorzichtige prognose mag worden gegeven voor wie het tot de halve finales weet te schoppen, lijkt het voor de hand liggend dat in ieder geval Natus Vincere, Gambit en G2 daar komen. Uit Groep A ligt nog de grootste kans voor een niet top vier team om Astralis voorbij te knallen.

Vanaf 16 augustus spelen de beste teams van de wereld weer tegen elkaar en later houden wij je natuurlijk nog op de hoogte van de evoluties in ESL Pro League Season 14.
Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports