Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow 6 Siege – Six Mexico Major 2021

Met de Six Invitational alweer even achter de rug, is het tijd om de internationale toernooien weer wat meer op te bouwen. Met de ervaringen en lessen van het afgelopen evenement heeft Ubisoft het dan ook mogelijk geacht om in Mexico de volgende stap te wagen met de Six Mexico Major 2021.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat de favorieten van de Six Invitational hier ook weer dienst zullen doen, maar jammer genoeg is er ook iets anders overgebleven van de Six Invitational. Knights, een Australisch team, mag wederom van de Australische overheid niet het land uit reizen voor een esportstoernooi, waardoor de schade voor de spelers alsmaar op lijkt te lopen.

Thuiswedstrijd voor de favorieten

De beste teams en finalisten van de afgelopen Six Invitational kwamen uit Latijns-Amerika, met name NiP en Liquid en ze zijn ook hier weer de favoriet om in de top te eindigen. Al wordt deze Major geregistreerd als een Noord-Amerikaans toernooi, voor deze teams is het toch nog een soort van thuiswedstrijd.

Het lijkt dan ook weer een uitgelezen kans voor de Zuid-Amerikaanse teams om hier te winnen, met natuurlijk minder lange reistijd en een over het algemeen kleinere cultuurshock. Twee teams uit deze regio in de top vier, lijkt dan ook zeer waarschijnlijk.

Europees aanpassingsvermogen?

Europa was natuurlijk lange tijd een sterke scene, waardoor er meerdere keren internationale overwinningen werden geboekt. Afgelopen Invitational leek de regio echter weer een beetje achter te lopen, natuurlijk ook geraakt door het pensioen van enkele ervaren spelers. Op dit moment is het echter afwachten of een paar veranderingen in de line-ups genoeg positieve effecten gaan hebben op het aanpassingsvermogen naar dit volgende internationale toernooi. Waar bijvoorbeeld een BDS Esport heeft kunnen leren van de vorige verliezen, hebben zij ook tegelijk nieuwe strategieën moeten laten zien tijdens het reguliere seizoen van de European League.

Is de winst van de pijnlijke les tijdens de Invitational dan al weer verdwenen? Mogelijk, maar er moet altijd rekening gehouden worden met de wet van de remmende voorsprong, waarbij een groot toernooi de uitgelezen kans kan zijn om die voorsprong teniet te doen.

Noord-Amerika doet ook nog mee

Noord-Amerika deed het tijdens de Invitational verrassend goed, met meerdere teams hoger dan de Europeanen. Echter is de consistentie van deze teams soms nog ver te zoeken, dus is de kans aanwezig dat ze hier al een stuk minder goed zullen spelen. Amerikanen houden er van om bepaalde strategieën te bewaren, maar die zijn eerder dit jaar dus toch al aan het licht gekomen. Als er toch nog wat verstopt is gebleven, zou het niet heel gek zijn als een TSM of Oxygen Esports goed zou presteren en mogelijk een gooi zou kunnen doen naar de top vier.

De Six Mexico Major 2021 zal van 16 tot en met 22 augustus gehouden worden, met een kleine pauze tussen de groespfase en de playoffs.
Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports