Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – ESL Pro League Season 14 Playoffs

Vier groepen van zes teams hebben de strijd geleverd om een stapje verder te komen in de ESL Pro League: Season 14. Per groep mocht de helft door naar de playoffs, waarbij de nummer één een directe plaatsing kreeg in de kwartfinale. Die seeding lijkt vrij logisch te zijn gegaan, op groep B na.

In groep B is het namelijk de favoriet die juist helemaal onderaan is geëindigd. G2 kon het niet meer opbrengen om een map te winnen en heeft daarmee OG voorbij zien gaan als winnaar van de groep. OG lijkt daarmee wel nog een underdog om mee te spelen voor de halve finales en mogelijk een stap verder. Het team heeft wel een positieve trend sinds het aannemen van FlameZ en niko, maar mist nog de consistentie tegen de top.

Groep A ook niet geheel logisch

Ook bij groep A was niet alles wat het van tevoren leek te zijn. Astralis is bijvoorbeeld niet door de groepsfase heen gekomen en lijkt daarmee nog altijd moeite te hebben sinds het vertrek van Device. Heroic, Vitality en ENCE kwamen wel de playoffs in, waarbij Heroic de grootste kanshebber nog lijkt te zijn. Het team heeft al eerder vol aan de top meegedraaid en is de huidige titelverdediger van de ESL Pro League.

Natus Vincere weerbaar tegen underdogs

Natus Vincere wist de favorietenrol waar te maken en met maar een enkele maploss de eerste plek te pakken van groep C, waar andere toppers juist het onderspit delfden. Het laagst geplaatste team Fnatic en een wisselend Mousesports vergezellen Natus Vincere aan de top van de groep. Dat Na’Vi ver zal komen zal niemand echt verrassen, maar Fnatic en Mousesports zijn leuk om naar te kijken, waarbij Mousesports de meeste kans heeft om echt ver te komen.

Fnatic heeft namelijk een aantal veranderingen doorgevoerd in de afgelopen tijd, wat de consistentie niet altijd ten goede komt. Daarnaast is dit ook het eerste evenement in een lange tijd waarbij het team topspelers het leven zuur kan maken, al kan dat dan ook weer komen doordat teams zich nog niet hebben kunnen of willen inlezen tegen zo’n laag geplaatst team.

Gambit zorgt voor orde in groep D

Daar waar er hele grote verrassingen waren in de andere groepen, was groep D juist vrij logisch verklaarbaar. Gambit kwam zoals verwacht bovenaan, snel achterna gezeten door een Liquid dat ook tot de wereldtop mag behoren. Om daarna de laatste playoffs kandidaat te bepalen was het even nadenken en kijken naar recente trends, waarbij NIP het toch beduidend beter deed dan de andere teams zoals FURIA.

Al deze drie teams maken grote kans om ver te komen in de playoffs, aangezien elk veel recente ervaring heeft tegen topteams en qua seeding erg voordelig zit. Liquid eerst tegen Fnatic, NIP tegen Mousesports en daarna mogelijk OG. Gambit zit natuurlijk in de kwartfinale al te genieten van het spektakel, dus die maakt zich rustig klaar voor een mogelijk rematch tegen NIP in de halve finale.

De playoffs gaan dinsdag 7 september van start en spelen door tot het slotstuk op zondag, kijken dus! Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports