Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Fall Groups 2021

Het is alweer bijna herfst en dat betekent dat er gekeken mag worden naar een nieuw BLAST event, ditmaal de BLAST Premier Fall Groups 2021. Aangezien BLAST nog altijd werkt met partner teams, is het niveauverschil soms wat hoger dan normaal. Ook zorgt dat ervoor dat bepaalde andere sterke teams, zoals Heroic en Gambit, niet mee zullen doen aan dit toernooi. Wie maakt er dan wel een goede kans op de winst en daarmee hun deel van een prijzenpot die $150.000 bedraagt?

De groups, waarvan er drie zijn opgesteld, worden in een double elimination uitgespeeld. In groep A vind je Astralis, Evil Geniuses, Vitality en Liquid terug. Astralis is op dit moment weer fenomenaal slecht bezig, dus ondanks de goede historie kan die bijna weg worden gedacht. Vitality en Liquid daarentegen lijken dan toch wel de grote kanshebbers om hier direct door te gaan naar de Fall Finals.

De eerste twee van elke groep mag namelijk direct door naar de Fall Final, waarna de rest in de Fall Showdown wordt gezet, waarbij meer teams een kans maken om toch bij de grote seizoensfinale te komen.

Weinig kleur in groep B

Zoals de titel zegt, echt heel kleurrijk is deze lineup van teams niet, maar goed zijn ze wel. G2 esports en NIP lijken met de huidige trends de sterksten van deze groep te kunnen zijn. MIBR is aanwezig omdat het een partnerteam is en niet omdat het nou zo goed gespeeld heeft de afgelopen tijd. BIG zou nog een beetje kunnen verrassen, maar dat lijkt ook niet heel waarschijnlijk.

Op dit moment is het team net weer uit de top 10 gevallen van de wereldranglijst, al hoopt het management het tij te kunnen keren door de Deense topper Gade toe te voegen aan het roster. Of dit genoeg zal zijn is nog maar de vraag, want de kans is groot dat het team nog in een inwerkperiode verkeert.

C-ker kans op upsets

Qua rankings lijkt deze groep wel redelijk goed te voorspellen. Natus Vincere is het beste van de hele wereld en FaZe staat momenteel op de vierde plaats. Daarnaast zitten er in groep C ook nog een OG dat  op plaats 10 staat, terwijl we Complexity als zeventiende nog een stuk lager vinden. Toch moet er ook hier rekening gehouden worden met upsets. FaZe heeft namelijk één dream run gehad en is daardoor enorm gestegen in de wereldranglijst, om daarna weer als vanouds niet goed te spelen. Complexity maakt dan weer juist gebruik van wankelende teams om soms ineens mooie dingen te laten zien.

Dat Natus Vincere door gaat zou niet open moeten staan voor discussie, maar OG zal proberen het wel lastig te maken in de eerste match van het toernooi. Het team heeft op dit moment een 70% win rate uit de afgelopen drie maanden en is ongeslagen uit hun ESL Pro League groep gekomen.

16 september begint de BLAST Premier Fall Groups 2021, het pre-toernooi van de Fall Finals. Ook hier kan jij natuurlijk op wedden bij betFIRST.

Must See

More in Esports