Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – IEM Fall 2021 Europe

Aangezien dit evenement weer een RMR points event is, waarbij belangrijke punten voor de Major kwalificatie te bemachtigen zijn, zal IEM gesplit zijn in de verschillende regio’s. Hierdoor ontbreken dus een paar wereldtoppers zoals Natus Vincere, Gambit en natuurlijk ook de Amerikaanse teams zoals Liquid in dit toernooi. Meer kans dus voor minder grote Europese teams om zich te meten met de top, aangezien er maar liefst 24 teams mee doen.

Dit toernooi zal als vanouds eerst weer in vier groepen worden uitgespeeld, waarna de top twee naar de playoffs gaat. Daarnaast moeten nog wel wat afvallers strijden voor de plaatsen die buiten de playoffs bracket vallen, aangezien daar ook nog wat RMR punten en een beetje zakgeld verdeeld zal worden.

G2 wil feilloos door

G2 is al een tijdje heel goed bezig en ook dit evenement mag geen uitzondering op de regel zijn. Dat er maar twee teams doorgaan geeft alleen wel een vergrote kans op upsets. Grote kanshebbers voor die upsets zijn Mousesports en mogelijk FunPlus Phoenix, die de groepsfavorieten G2 en BIG kunnen uitdagen.

BIG is namelijk ook niet onaantastbaar gebleken, terwijl Mousesports en FPX langzaam maar zeker een beetje tractie beginnen te krijgen tegen de topteams van de wereld. Het lastige is alleen wel dat dit een toernooi is waarbij consistentie belangrijk is, iets wat je juist meer mag verwachten van de beste teams.

Deens onderonsje in groep B

Heroic en Astralis in dezelfde groep, dat zou vuurwerk moeten opleveren. In groep B zullen deze twee toppers moeten strijden voor hun plekje in de playoffs, aangezien ook hier natuurlijk genoeg uitdagers op de loer liggen. Complexity is bijvoorbeeld zo’n team dat regelmatig ver komt in dit soort toernooien, vooral met een kwakkelend Astralis in de buurt.

Daarnaast spelen Sinners, Endpoint en Movistar Riders ook mee in deze groep, al is de kans groot dat die een bijrol zullen moeten vertolken. Als we kijken naar de meest recente resultaten zouden Astralis en Heroic zich hier wel altijd moeten plaatsen. Daardoor zijn ze natuurlijk ook de te kloppen teams, dus de kans is groot dat de tegenstanders zich enorm goed en sterk gaan voorbereiden.

Levendige groep voor Vitality

Groep C levert mogelijk wel wat spektakel, al is het verschil tussen de ranks van de teams vrij groot. Vitality en OG lijken daarmee dan ook de sterksten te worden van deze groep. Wel moet er gekeken worden naar bijvoorbeeld een Dignitas, dat niet geweldig presteert sinds de heropbouw van een Zweeds superteam, maar wel veel ervaring heeft en wat slimme spelerswissels heeft gemaakt.

Ook blijft Sprout een Duits powerhouse. Vroeger draaide het team mee aan de top, maar daar is momenteel niet meer zoveel van te zien. Net als de rest van de challengers in deze groep, staan zij buiten de top 30 van de wereld, op ENCE na.

ENCE is niet meer zo Fins als vroeger, maar heeft wel een degelijk internationaal team. Ook wist het team nog 5de-8ste te worden bij ESL Pro League Season 14, iets wat toch wel laat zien dat het in staat is de toppers het vuur aan de schenen te leggen.

Degelijke kans voor bijna iedereen

Als laatste moet er nog gekeken worden naar groep D, waarbij FaZe de beste ranking heeft, maar niet per se de beste papieren. Het team is door een droomscenario ineens enorm gestegen, om daarna weer steken te laten vallen. Zelfs het veel lager geclassificeerde Fnatic heeft een maand geleden nog een 2-0 win weten te pakken tegen FaZe.

Daarnaast is er ook nog NIP, dat nu het tiende team van de wereld is, maar eigenlijk beter speelt dan dat. Versterkt met Device mag het dus azen op een plekje in de playoffs.

Ook Skade, Fiend en DBL Poney zijn hier nog in de groep aanwezig, waarbij Skade zelfs beter geplaatst is dan Fnatic. Tegen soortgelijke teams heeft Skade toch al laten zien dat het team beter is dan DBL Poney, maar tegen de toppers zijn er niet enorm veel matches gespeeld. Hierdoor zou het zomaar kunnen dat NIP en Fnatic als favorieten mogen worden beschouwd, met een buitenkans voor FaZe en Skade.

IEM Fall 2021 Europe zal worden uitgespeeld van 29 september tot en met 10 oktober, met natuurlijk mogelijkheden genoeg om in te zetten op esports bij betFIRST.

Must See

More in Esports