Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing The International 10

Na meer dan een jaar vertraging, veroorzaakt door de wereldwijde COVID-19 pandemie, gaat het eindelijk gebeuren. Vanaf 7 oktober zullen achttien teams strijden om de grootste esportsprijzenpot ooit. En niet alleen deze 40 miljoen dollar staan op het spel, maar ook de eer om gekroond te worden tot het beste Dota 2-team in de wereld.

De grote kanshebbers

Hoewel er achttien verschillende teams gekwalificeerd zijn, die daarmee in principe allemaal evenveel kans maken om als winnaar van het toernooi te eindigen, zijn er natuurlijk een aantal favorieten. Teams die in de laatste paar maanden hebben laten zien dat ze keer op keer hoge ogen gooien tijdens internationale toernooien. Teams met spelers die altijd hun tanden laten zien tijdens The International. Teams met captains die zoveel ervaring hebben dat ze altijd presteren op het hoogste podium. Teams die volgens de statistieken de hoogste kans maken op winst.

Geen enkel Dota 2-team is op het moment zo dominant als PSG.LGD. Een team dat zich elk jaar weer in de top van de Chinese competitie bevindt. Dit jaar bevindt ook de Chinese competitie zich aan de top van de wereldwijde rangorde. Met hun recente winst van ESL One en de Animajor daarvoor lijkt er weinig in de weg te staan van dit team. De creativiteit van ex-Wings spelers als Faith.Bian en Y., gecombineerd met de klasse van hun coach Xiao8 lijkt ze onverslaanbaar te maken. Hoge bomen vangen echter veel wind, dus wie weet wat de wereld in petto heeft voor de huidige top dog van Dota 2.

Naast PSG.LGD staat een collectie van concurrenten die allemaal bloed ruiken en de skill hebben om dit ook te laten vloeien. Team Secret zal ongetwijfeld terugslaan na een paar maanden in de schaduw, waarin Puppey (de enige speler die op alle Internationals heeft gespeeld) zijn team heeft klaargestoomd. Titelverdediger OG heeft met hun nieuwe aanwinst Sumail misschien wel de troefkaart in de handen om voor de derde keer op rij de Aegis of Champions te grijpen. Of gaat Arteezy eindelijk een TI winnen, doordat EG eindelijk dat laatste stapje weet te maken van top drie naar overwinning?

Een Chinese comeback

China was altijd een regio met enorme aanzien in de wereld van Dota 2, maar sinds 2017 leek de regio langzaam zijn dominantie te verliezen. Het constant recyclen van oude spelers leek geen vruchten meer af te werpen. Dit jaar echter lijkt de regio terug van weggeweest. Een enorme collectie van teams, gevuld met jong talent geleid door ervaren vedettes, is afgereisd naar Roemenië om de Aegis of Champions terug naar China te halen. Invictus Gaming, Vici Gaming, Team Aster en Elephant: al deze teams hebben de nodige skills om elk team in Boekarest te verslaan. Elephant zit zo bomvol grote namen dat het een wonder is dat ze niet alles hebben gewonnen tot nu toe. Team Aster zien we dan weer keer op keer bovenaan de Chinese ranglijst verschijnen. Vici Gaming is na zes jaar klaar voor een tweede kans in de Grand Final. En natuurlijk Invictus Gaming dat naast hun major win ook wel een International op hun naam wil schrijven.

Alles kan gebeuren tijdens The International

De realiteit van de International is dat alle achttien teams daar zijn gekomen door keihard te werken. Dit betekent dat zelfs de minder bekende teams het potentieel hebben om alles compleet overhoop te gooien. Met de gigantische hoeveelheid aan ruwe skills die teams als Beastcoast, Thunder Predator en T1 met zich meebrengen, kunnen ook zij upset na upset veroorzaken. De Noord-Amerikaanse Quincy Crew en Team Undying willen zich dan weer doodgraag bewijzen op het hoogste toneel. Met natuurlijk ook Alliance dat willen laten zien dat hun kwalificatie voor het toernooi alles behalve onterecht was.

Verlies dit soort teams dan ook zeker niet uit het oog, want elke International weer blijkt er op zijn minst één team te zijn met een nieuwe idee dat iedereen verrast. Teams zijn al een maand non-stop aan het scrimmen, waar ontwikkelingen plaatsvinden waar bijna niemand van weet. Geen enkel team heeft zijn plaats in het toernooi cadeau gekregen en geen enkel team zal andere teams overwinningen cadeau doen. We garanderen je dat je huidige voorspelling waarschijnlijk niet uit zal komen. Dat is de realiteit van “The International” en dat is waarom we er zo van houden.

Ga naar betFIRST.be voor al je esports weddenschappen!

Must See

More in Esports