Verbind je met ons

HomeEsports

Transfernieuws Rainbow Six Siege – Benelux League Season 6

Halverwege het zesde seizoen van de Benelux League is er een nieuw principe in de regio, namelijk het meegaan in de globale transfer window zoals opgezet door Ubisoft. Daarom is er halverwege het seizoen een pauze ingelast zodat de teams daarna weer met, hopelijk, versterkte kracht door kunnen gaan in het tweede deel van het seizoen. Voor uw gemak hebben wij de belangrijkste transfers op een rijtje gezet.

GAMMA Gaming had lange tijd een oogje op Joe, voormalig speler van het team Natus Vincere in de European League, maar in de tijd naar de daadwerkelijke transferwindow is toch gebleken dat het geen goede match was. GAMMA is dan ook voor Duitse versterking gegaan in de vorm van Prano, voormalig speler van Team Secret, waar hij eerder dit jaar op de bank terecht was gekomen.

Het topteam van de regio heeft dus even wat moeten veranderen in de plannen, maar zou nu op volle sterkte door de rest van het seizoen moeten kunnen spelen.

Activit-E mist krachtpatsers

Het momenteel vierde team van de competitie, Activit-E, heeft zwaar verlies geleden in deze transferperiode. Zowel KaneB als DareVish hebben het team verlaten, waarbij KaneB een nieuwe thuis heeft gevonden bij KVM, iets wat natuurlijk als een upgrade gezien kan worden. Activit-E moest dus op zoek naar vervangers en vond die in Konkih en RaiDen, twee voor de regio onbekende namen.

KVM Esports heeft naast het aantrekken van één van de hardste fraggers van het seizoen ook de supporting staff uitgebreid. Okidokie komt als analist aan tafel schuiven en Lumppuz zal als coach  fungeren voor het team. De nummer twee uit het klassement maakt dus stappen om de professionaliteit naar een nog hoger niveau te tillen en daarmee mogelijk hun positie vast te houden of zelfs te verbeteren.

4Elements zonder Wishmaster

Een stabiele speler met flink wat skills: iedereen die de Benelux League de afgelopen seizoenen heeft meegemaakt kent natuurlijk Wishmaster wel. De altijd goedlachse support speler heeft dit seizoen een korte rentree gemaakt, nadat hij eerder al twijfelde over zijn competitieve carrière. Nu zet hij toch een stap terug en zal hij zich enkel nog beschikbaar houden als substitute voor 4Elements.

Daarnaast is BSaint van standaard substitute naar actieve speler gegaan en is er wegens het vertrek van de Italiaan g3r0 beroep gedaan op een oud bekende. Lucania zal immers terugkeren als actieve speler in de Benelux en een poging wagen om met 4Elements die top vier positie vast te houden.

Franse shuffle

Bij de Fransen van Clutch Rayn zijn er twee spelers vertrokken en is er met de komst van Notsu en Zydenn weer een voltallig roster. Het blijft echter gissen of het team nu wel weer gaat kunnen winnen, of dat zij te prooi zullen vallen aan GameFist, het team dat als enige geen veranderingen heeft doorgevoerd.

9 juni gaat het spektakel weer los, met dus nog veel vraagtekens en mogelijk grote verrassingen in de Benelux League Season 6. Wedden op esports kan bij betFIRST!

Must See

More in Esports