Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: CS:GO – IEM Summer 2021

16 teams maken zich tijdens IEM Summer 2021 klaar voor weer een nieuwe krachtmeting met $250.000 op het spel, waarbij ESL er wederom voor heeft gekozen om in twee verschillende groepen te beginnen. Daarna zullen de teams het moeten uitvechten in een playoffs bracket, die in tegenstelling tot de groepsfase single elimination is. Komt de CIS weer goed uit de verf, of zijn er onverwachte uitdagers?

Met de afwezigheid van Natus Vincere in het achterhoofd, is het niet onwaarschijnlijk dat er een winnaar zal komen van buiten de CIS-regio. Gambit is wel aanwezig, maar heeft de afgelopen paar toernooien niet meer de slagkracht die het in eerdere maanden kon brengen.

Kansje voor Heroic?

Heroic speelt niet meer zo consistent als voorheen, met ook al wat teleurstellende plaatsen vlak achter Gambit. Echter is het vaak wel mogelijk voor Heroic om te leren van die fouten en de toernooien daarna sterk terug te komen. Daarnaast spelen ze in het format zoals hier bij IEM Summer vaak erg sterk, dus dat geeft kansen en vertrouwen aan de spelers.

NIP op komst

De Zweedse spelers van NIP lijken redelijk goed van start te gaan met hun nieuwe Deense AWP’er in de vorm van Dev1ce. Een sterke tweede plaats in het laatste toernooi is een bevestiging van een goede spelerswissel, waardoor de legendarische organisatie misschien weer dicht bij of in de top 10 van de wereld zou moeten kunnen komen. In dit speelveld zijn echter nog wel wat andere sterke teams aanwezig zoals een Astralis en G2 Esports, waardoor een verrassing altijd op de loer ligt.

Astralis moet wat goed maken

Het verrassende vertrek van Dev1ce heeft Astralis logischerwijs nog niet veel goeds gedaan. Het team staat nu op de vijfde plaats van de wereldranglijst, waarbij het afgelopen Flashpoint evenement niet helemaal goed heeft uitgepakt. Een zesde plaats daar geeft niet heel veel vertrouwen voor dit toernooi, aangezien de concurrenten die bij IEM Summer 2021 ook aanwezig zijn, daar wel wat beter presteerden. Astralis heeft dus nog behoorlijk wat lessen te trekken uit de recente toernooien, maar zou voldoende mensen in dienst moeten hebben om dat voor elkaar te krijgen.

Bijrol voor Sprout?

Vanuit Duitsland is er ook een team aanwezig, ditmaal geen BIG maar Sprout, dat zich via de ENC Global Playoffs naar binnen heeft weten te schieten. Daarbij hebben ze wel een IEM Summer ticket afgenomen van een Benelux team, namelijk eClub Brugge, maar dat kunnen we ze voor deze keer vergeven. Het team staat momenteel dertigste op de wereldranglijst en kan mogelijk hier grote sprongen maken. Het team heeft een paar erg ervaren spelers, die mogelijk hun underdog positie goed kunnen uitspelen als zij gebruik maken van het vele beeldmateriaal dat de tegenstanders online hebben staan. Vaak worden namelijk dit soort underdogs niet helemaal goed uitgelezen door de analisten van de tegenstanders, omdat die juist focussen op de statistisch moeilijkere opponenten.

Vanaf 3 juni gaat IEM Summer 2021 los, met natuurlijk het slotspektakel op 13 juni. Een divers speelveld zal genoeg vuurwerk opleveren, waarbij zelfs underdogs ver kunnen komen.

Must See

More in Esports