Verbind je met ons

HomeEsports

Dota 2 Kiev Major: voorbeschouwing

Na weer een vol DPC seizoen zijn er achttien teams uitgevlogen naar de Oekraïense hoofdstad Kiev om het tegen elkaar op te nemen in de laatste Major voor The International. Met deze Major als laatste kans voor de teams om zich direct te kwalificeren voor The International en zijn prijzenpot van meer dan $40.000.000, staat er veel op het spel. De teams zullen het achterste van hun tong moeten laten zien om zich hier te bewijzen.

De beste wedmarkten op esports en dit toernooi vind je betFIRST!

De Chinese giganten

Sinds 2016 heeft de Chinese regio geen The International meer gewonnen. De historische sterke regio heeft sindsdien keer op keer naast de hoofdprijs gegrepen. Echter lijkt het erop dat dit jaar misschien weer het jaar van China kan worden. Team Aster heeft hun volle team terug bij elkaar en lijkt met de terugkeer Boboka niet te stoppen. Hun constante agressie heeft ze de positie van sterkste team in China opgeleverd. Aster zou zelfs ongeslagen zijn geweest ware het niet voor LGD.PSG. Dat heeft ook nu weer een ontzettend robuust team neergezet. De voorbije weken heeft het echt elk ander team alle hoeken van de kamer laten zien.

Vici Gaming lijkt misschien een beetje ondergesneeuwd te raken tussen het overweldigende talent uit de Chinese regio, maar toch houdt het zich keer op keer staande. Nooit helemaal aan de top, maar altijd ontzettend dichtbij. Vici Gaming is een team met een ijzersterke kern en in vorm kan het iedereen verslaan. Dat zal ook nodig zijn, wil het de kwalificatie voor The International nog binnenhalen. Invictus Gaming daarentegen heeft zijn plekje al behaald. Gelukkig maar, want tijdens deze Major moet het aan de slag zonder Oli als support. Zonder grote drive en met hun coach als tijdelijke vervanger lijkt dit team misschien ongevaarlijk, maar als winnaars van de vorige Major, kun je ze nooit echt afschrijven.

De druk is groot

Hoewel de Europese teams het lang voor het zeggen hebben gehad, waren de resultaten tijdens de afgelopen Major in Singapore teleurstellender dan die van het Verenigd Koninkrijk tijdens het afgelopen Songfestival. Alliance, Team Liquid en Team Nigma: al deze teams moeten minstens een top zes halen in deze Major om nog kans te maken op een directe kwalificatie voor The International. Wat ze koste wat kost willen voorkomen is dat ze het later tegen elkaar moet uitvechten tijden de Europese kwalificaties.

Team Liquid en Alliance lijken echter wel goed te varen bij die grote druk. Met Sumail als stand-in lijkt Liquid een nieuwe vonk te hebben gevonden om hun spel aan te wakkeren. Een mechanisch meester die de creatieve kern van Team Liquid de benodigde betrouwbaarheid kan geven om tegen de beste teams te kunnen winnen. Alliance daarentegen lijkt steeds meer alternatieve strategieën opgebouwd te hebben naast de klassieke “Iedereen beschermt Nikobaby”. Zo kunnen ze zichzelf in strategisch opzicht al eens wat vaker een voordeel geven bij de start van een match. Team Nigma daarentegen heeft het moeilijker en kwalificeerde zich dan ook met de nodige moeite voor deze Major.

Tot slot lijkt ook Team Secret niet in vorm te zijn om opnieuw dominant te zijn. Met de kwalificatie voor The International al op zak doet het team het rustig aan. Waarschijnlijk is het nu hard bezig nieuwe strategieën te ontwikkelen voor The International en zijn ze niet van plan die al te tonen. Het zou ook meteen de recente teleurstellende resultaten verklaren. Er wordt dan ook niet heel van het team verwacht in Kiev.

Hoe zit het met de rest?

Naast teams waar we veel van verwachten zijn er ook altijd teams waarvan we kunnen voorspellen dat ze het niet gaan halen. AS Monaco Gambit verloor vlak voor de Major twee essentiële spelers, terwijl TNC en Execration uit een zwakke regio komen. Samen met de gigantische concurrentie wordt er van deze teams niet veel verwacht. Vooral niet tegen alle mogelijke dark horses van het Amerikaanse continent. Beastcoast, Quincy Crew, en NoPing e-sports zijn allemaal teams met een geweldig potentieel. Last but not least is er natuurlijk nog Evil Geniuses dat in Singapore heel dicht bij de winst kwam en nu uit is op revanche.

De Major in Kiev zal alvast een groot een spektakel worden en dat is precies wat we verwachten van Dota 2.

Must See

More in Esports