Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Summer Split Belgian & Dutch League

De rosters zijn vastgelegd, de aankondigingen komen erdoor en de teams zijn klaar voor de Belgian en Dutch League. We zien heel wat nieuwe gezichten hun eerste verschijning maken op de podia van de Belgian of Dutch League, maar gelukkig zijn er ook nog een pak bekende gezichten.

Het perfecte moment dus om te kijken wat we tijdens de Summer Split mogen verwachten in de Lage Landen.

Afscheid, vaarwel, goodbye

Van enkele bekende namen nemen we afscheid, althans op het eerste zicht. Ze starten niet op de vaste line-up, maar dat betekent natuurlijk niet dat we ze niet meer in actie kunnen zien. We denken dan vooral aan Night (ex-Sector One), Dommmy (ex- ION SQUAD) en Mytheos (ex-Sector One). Volgens sommigen oude rotten, voor anderen dan weer gewoon de grondleggers van de leagues. Het waren in ieder geval vooral stuk voor stuk formidabele spelers. Gelukkig zijn we hen nog niet volledig kwijt en staan ze als back-up ingeschreven in de Belgian of Dutch League. We namen ook afscheid van een volledig team: 4Elements. Dat maakt plaats voor het nieuwe Starlan Gaming Club. Het team zal hun spelers uit de Open Tour een kans geven en hoopt met die aanpak alvast betere resultaten te boeken dan Team 7AM in het verleden.

Welkom (inter)nationaal talent

Een nieuwe split betekent natuurlijk ook nieuw talent, dat soms al naam heeft gemaakt in het buitenland. Zo verwelkomen we onder andere Flaxxish (PSV Esports) en SozPurefect (mCon esports Rotterdam), voor de kenners geen onbekende namen. Er vinden ook heel wat roster swaps tussen de leagues plaats. Zo trekt Albetrayber (Sector One) naar de Belgian League, terwijl Robba (mCon esports Rotterdam) de omgekeerde beweging naar de Dutch League maakt. Het gat dat ze bij hun teams van de Spring split achterlaten wordt opgevuld door Joekie (PSV Esports) en Tuomarí (KVM Esports).

Rookies

We mogen niet te lang stilstaan bij wat was of is, maar moeten ook gaan nadenken over wat nog moet komen. We krijgen heel wat nieuwe spelers, nieuwe gezichten, nieuwe potentiële supersterren in de Belgian en Dutch League. In de wereld van League of Legends staat Europa bekend als een kweekvijver van talent en dat begint allemaal in de regionale leagues. De Belgian en Dutch League zijn daar geen uitzondering op. Vooral teams als Dynasty en Team THRLL hebben sterk ingezet op nieuw lokaal talent. Het wordt uitkijken hoe zij nu onder meer druk gaan presteren.

Belgian League of Dutch League?

Welke league biedt nu de sterkste competitie? Individueel gezien zijn er heel wat sterke spelers in beide leagues. Het is makkelijker om in te schatten wat er in de Belgian League gaat gebeuren, buiten dan voor Starlan Gaming Club, dan in de Dutch League. Dat komt omdat we zoveel nieuwe factoren hebben in de Dutch League en we daar dus nog even moeten afwachten.

We hebben vorige split geleerd dat je door een roster gedurende een langere tijd te behouden, vroege winsten kan boeken. Dat geeft bijvoorbeeld KVM Esports in België het voordeel gezien hun minimale veranderingen aan een al winnende line-up. Bij de start van de split verwachten we dus een hoger niveau in België, maar dat wil niet zeggen dat Nederland na enkele weken geen inhaalbeweging kan maken, zodra alle teams warmgedraaid zijn.

De Belgian League gaat van start op 31 mei, terwijl de Dutch League een dagje later op 1 juni zijn eerste speeldag heeft.
Wedden op esports kan bij betFIRST.be!

Must See

More in Esports