Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Six Invitational 2021

De Six Invitational was eigenlijk gepland voor februari van dit jaar, maar door de pandemie en de strenge regelgeving van de Franse overheid, was het voor Ubisoft niet anders dan het toernooi uit te stellen. Dat het al in Europa gehouden wordt is een enorm speciaal iets, aangezien de Invitational meestal in Montreal plaatsvindt, maar wat is er nog meer speciaal aan deze editie, nadat er natuurlijk een paar topspelers hun pensioen hebben aangekondigd.

Het grootste esports event van Ubisoft, zo kan de Six Invitational zonder twijfel genoemd worden. Na een paar maanden vertraging en een behoorlijke verhuis tussen de continenten is het op 11 mei eindelijk zover. Jammer genoeg kan Wildcard Gaming nog altijd niet mee doen, aangezien het team door de strenge Australische wet- en regelgeving geen toestemming heeft gekregen om naar Frankrijk af te reizen. Het team krijgt nog wel 1% van de prijzenpot, wat toch nog neer komt op een prima $30.000.

Canadian komt terug voor nummer drie

In recente tijden is er een behoorlijke schok door de Rainbow Six scene gegaan. Internationale toppers zoals Niclas ‘Pengu’ Mouritzen en Troy ‘Canadian ‘ Jaroslawski kondigden hun vertrek aan en gingen verder als content creators. Blijkbaar was dat voor Canadian nu nog niet genoeg. Zijn motivatie en passie waren verminderd door het gebrek aan offline evenementen, waarbij ook het uitstellen van de Six Invitational in februari een rol speelde. Hij wou het team niet opzadelen met iemand die zich niet voor de volle 100% kon richten op winnen, maar nu het team hem heeft teruggevraagd om dit ene toernooi te spelen, kon hij natuurlijk niet weigeren. Met al twee Invitational titels op zak wil hij de eerste en enige speler worden die een hattrick weet te scoren, iets wat zijn legendarische status alleen maar meer zou bevestigen.

Hij komt dan ook weer terug bij Spacestation Gaming, een team dat al tijden meedraait in de top van Noord-Amerika. Je kan je natuurlijk afvragen of zijn terugkeer geen nadeel is ten opzichte van de concurrentie. Zij hebben namelijk wel constant kunnen oefenen met de vijf spelers die hier voor het team zullen spelen. Spacestation Gaming moet daarentegen misschien toch wat inboeten op vlak van synergie en communicatie.

Braziliaanse invasie

Doordat er verschillende mutaties van het coronavirus zijn op verschillende continenten, was het even afwachten of de Braziliaanse teams wel mochten arriveren van de Franse overheid. Gelukkig hebben de toch altijd sterke teams de nodige toestemmingen gekregen en zitten ze zelfs al tien dagen in quarantaine in een Frans hotel. Dit kan deels in hun voordeel werken, aangezien de groepsfase vanuit de hotelkamers wordt gespeeld en de spelers daar nu dus kunnen oefenen. De Brazilianen gaan nu meer dan genoeg tijd hebben om te kijken welke van hun strategieën wel en niet werken tegen andere sterke Europese teams, die een oefenwedstrijd natuurlijk niet uit de weg zouden gaan. Kijkende naar de Braziliaanse teams, zouden Team Liquid en Ninjas in Pyjamas goede kanshebbers zijn om ver in het toernooi te komen.

APAC komt ook op visite

Waar Wildcard Gaming niet kon komen, zijn Cloud9 en Giants Gaming wel aanwezig. Het Zuid-Koreaanse team van Cloud9 staat gedeeld bovenaan op vlak Invitational punten en hoopt de hoge verwachtingen waar te maken. Het team moet het wel opnemen tegen wat sterke Europeaanse teams en ook veel Braziliaanse krachtbronnen, dus het zal een behoorlijke reality check zijn om te zien waar het team nu eigenlijk thuishoort. Giants Gaming uit Singapore heeft het net wat gemakkelijker. Door de afwezigheid van Wildcard Gaming gaat er uit Groep B immers maar één team naar huis, dus is het doel in ieder geval niet laatste worden.

BDS kan verslagen worden

Het beste team uit Europa, BDS Esport, lijkt de laatste weken tochwat te wankelen. Ondanks een hele sterke start van de European League 2021 Stage 1, ging het richting het eind toch steeds vaker mis. Dit kan betekenen dat andere teams die matches gaan terugkijken en bepaalde zwaktes kunnen zien en gebruiken. Echter moet men niet vergeten dat BDS Esport in play-offs altijd heel erg sterk is en dus met name in het tweede deel van het toernooi pas zal openbloeien.

Vanaf 11 mei gaat de Six Invitational 2021 los. BDS Esport lijkt weer een grote kanshebber voor de titel, maar Canadian en Spacestation Gaming mogen ook zeker niet vergeten worden. Check betFIRST voor de odds!

Must See

More in Esports