Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Mid-Season Invitational

De Mid-Seasonal Invitation is helemaal klaar om internationaal League of Legends weer op de kaart te zetten. De huidige kampioen G2 Esports zien we niet terugkeren, maar er zijn wel heel wat nieuwe gezichten aanwezig. We overlopen alle teams en benoemen ook een van hun spelers waar je zeker op moet letten.

Groep A

We beginnen bij groep A waar we helaas geen team uit Vietnam zullen zien. Wegens COVID-19 kunnen zij jammer genoeg niet aanwezig zijn op het tournament.

Pentanet.GG

Pentanet.GG wist de Oceanische League of Legends competitie te domineren door in hun groepsfase 13-1 te gaan en in de play-offs tweemaal te winnen van PEACE. Dat deed het op iets minder overtuigende wijze dan in de groepsfases, maar het was toch nog voldoende om de titel binnen te slepen. De speler waar wij vooral naar gaan kijken is Pabu, de jungler met zijn regenboogkleurige haarstijl. Hij wist ons al eens te verrassen tijdens All-Star 2018 in Las Vegas in het 1v1 toernooi, toen hij tweede eindigde.

Royal Never Give Up

Zoals de naam het misschien doet vermoeden is RNG een team dat steeds blijft terugvechten. Het ging met tijden niet zo goed voor de organisatie, zeker na het vertrek van Uzi, maar het wist toch terug te slaan. Nu staat het team hier als een van de topfavorieten, nadat het in de finale de nieuwe garde van FunPlus Phoenix wist te verslaan. De schoenen van Uzi vullen gaat nooit gemakkelijk zijn, maar we kijken naar GALA als een van de sterkste opkomende talenten in de marksman positie.

Unicorns of Love

Uit het oog, maar niet uit het hart. Wanneer UOL uit de EU LCS vertrok, was het niet lang wachten tot we het op internationale evenementen zouden terugzien. Met enkele internationale veteranen in de line-up is dit team ook klaar om zichzelf nogmaals te bewijzen. De ogen zijn gericht op Lodik die een formidabele play-offs speelde op verschillende champions.

Groep B

Deze groep zit gevuld met bekende gezichten van over heel de wereld, maar maakt ook plaats voor heel wat rookies. De teams hier brengen heel wat fans met zich mee en ze kijken vooral naar dit toernooi om zichzelf te bewijzen tegenover de rest van de wereld.

Istanbul Wildcats

Na een felbevochte play-offs in de Turkse League is Istanbul Wildcats er helemaal klaar voor. De regio bracht al heel wat individuele talenten voort, maar kan zich onder het leiderschap van HolyPhoenix nu ook met een team bewijzen. Een kans die ze met beide handen zullen aangrijpen.

MAD Lions

Het is dan misschien wel favoriet in de groep, toch zijn er nog heel wat vragen bij MAD Lions. Zo is het uitkijken naar de prestaties van rookie jungler Eyloya Zo tegen enkele gevestigde waarden in de scene. Assistent-coach Kaas liet alvast weten dat Elyoya niet als rookie aanvoelt en het hele team uit is op wraak nadat het op Worlds 2020 vroegtijdig naar huis was gespeeld.

paiN Gaming

Geen regio heeft een meer gepassioneerde fanbase dan Brazilië. Alle fans zullen zich scharen achter publieksfavorieten tinowns en brTT. Voor andere teams is het vooral opletten dat ze paiN Gaming niet onderschatten, want met die twee spelers hebben ze alvast al heel wat ervaring in de rangen.

PSG Talon

Verder treedt ook PSG Talon weer aan op een internationaal evenement. Dit team wist op Worlds 2020 ook al sterk uit de hoek te komen en kan ook dit jaar op MSI de trend voortzetten. Met twee zeer bekende spelers in Hanabi en Maple ontbreekt het hen niet aan ervaring.

Groep C

Hier vinden we de topfavoriet als we alle internationale analisten mogen geloven. Damwon Gaming KIA wordt gehint als de absolute nummer een. De andere drie teams weten meteen waar ze aan mogen beginnen en strijden waarschijnlijk allemaal voor een tweede plek.

Cloud9

Belofte maakt schuld en PerkZ bewijst dat hij niet naar Noord-Amerika is gegaan om te rentenieren. Hij heeft regionaal geprobeerd het niveau op te tillen en we mogen wel stellen dat hij daarin geslaagd is. Hij is de enige titelverdediger die terugkeert, nadat hij de vorige editie met G2 Esports wist te winnen.

DetonatioN FocusMe

Sinds 2013 speelt Yutapon in de botlane van DetonatioN FocusMe en is daarmee een van de meest loyale spelers die we kennen. Hij krijgt nogmaals de kans om de organisatie en de regio naar winst te leiden. Regionaal is dit team bijzonder dominant, maar internationaal ontbreekt het soms nog wel eens aan samenhangend teamspel.

DWG KIA

We hebben geen woorden nodig om te beschrijven hoe dominant dit team is. We zeggen je gewoonweg dat Canyon en Khan de topside van de map invullen op het roster van dit team en je weet genoeg. Het individueel talent in dit team is ongeëvenaard en zal een uitdaging vormen voor elke tegenstander.

Infinity Esports

Misschien wel het team dat je het minste kent, maar laat dat je niet misleiden. De Argentijnse botlane speelt al een heel sterk potje League of Legends, maar de focus ligt vooral op Buggax in de toplane. Met zijn signature Jayce pick haalt hij formidabele cijfers en het is vooral uitkijken of hij dat ook kan herhalen tegen de toplaners in zijn groep.

Dat waren alle teams voor de Mid-Seasonal Invitation 2021. Enkel PerkZ keert dus terug als titelverdediger, maar we krijgen in de plaats een heel mooie mix van oude en nieuwe gezichten die staan te popelen om zichzelf te bewijzen.

Must See

More in Esports