Verbind je met ons

HomeEsports

DPC seizoen 2: mid-season update

We zijn ondertussen halverwege het tweede seizoen van de Dota 2 Pro Circuit. Na het internationale spektakel van de Major zijn de kaarten opnieuw geschud, met een paar verse roster changes, nieuwe teams, en een kersverse patch. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het er allemaal misschien iets anders uitziet dan je zou verwachten.

West-Europa

We beginnen in de oude vertrouwde regio van West-Europa. Hier lijkt zich met de naderende International namelijk een aantal bekende patronen de kop op te steken. Zo lijkt Team Secret weer helemaal in hun klassieke vorm te geraken, wat in hun geval vaak teleurstellende resultaten oplevert. Na een valse start tegen Team Nigma, waarin het droog met 2-0 verloor, leek het team zich te herpakken tegen de hekkensluiters van Tundra Esports en Hellbear Smashers. Later moest het dan toch weer een verlies slikken tegen het dominante Alliance.

Alliance is dan weer in absolute topvorm, met overwinningen tegen vier van de sterkste teams in de competitie. Het staat dan ook niet voor niets bovenaan de Europese ranking. Ten slotte zijn er ook twee grote sterspelers op het toneel verschenen die de balans nog wel eens flink kunnen verstoren. OG brengt in aanloop naar The International de legendarische Humblegod Ana weer terug, terwijl Team Liquid na een geforceerde break van Boxi dan maar Sumail binnen heeft gehaald. Voor beide teams alvast een stevige versterking.

Noord-Amerika

Waar in West-Europa de kaarten al min of meer geschud zijn en bepaalde teams al uitgeschakeld zijn, houden de Noord-Amerikaanse teams de kaarten nog strak tegen de borst. Evil Geniuses heeft nog steeds dezelfde samenstelling als vorig seizoen en presteerde ook heel sterk op de voorbije Major. De verwachtingen zijn dan ook dat zij dit succes voortzetten in dit tweede DPC seizoen. De twee dominante overwinningen tegen The Cut en 4 Zoomers tot nu toe hebben zeker al laten zien dat ze het nog niet verleerd hebben.

Voor Quincy Crew klinkt een gelijkaardig verhaal: een goede prestatie tijdens de Major en een maatje te groot voor de hekkensluiters van de Noord-Amerikaanse DPC. Ook zij zijn tot nu toe nog ongeslagen. Ten slotte is er Undying, het team dat het vorig seizoen moest afleggen tijdens de tiebreaker en zichzelf dus niet op het internationale podium kon presenteren. Vastberaden om dat dit seizoen wel te bereiken heeft het al vier teams van zich af weten te slaan. Naast één kleine misstap tegen Black N Yellow zijn ze verder compleet ongeslagen. Binnenkort zullen deze drie grote favorieten het echter ook tegen elkaar moet opnemen en zoals Emo al zei tijdens de Major finals, alleen dan zullen we erachter komen wie de echte evil genius is.

Must See

More in Esports