Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Finale EU Masters 2021

De European Masters begint na weken aanloop eindelijk aan de ontknoping. In de groepsfases zagen we enkele interessante resultaten, maar uiteindelijk konden slechts vier teams het tot de halve finales schoppen. In die vier teams vinden we ook vier Nederlanders en een Belg terug. De Benelux doet het dus ook best goed op vlak van individueel talent.

We blikken vooruit op twee spannende semi-finales en wie er mogelijks in die grote finale terechtkomt.

Ongeslagen team tegenover de grote favoriet

De eerste halve finalist, UCAM uit Spanje, verbaast alle kijkers door tot hiertoe ongeslagen door het toernooi heen te walsen. Dat doen ze op wonderbaarlijke wijze met een volledig eigen speelstijl. Er zit heel veel talent verspreid op dit roster, waar in het begin van de EU Masters misschien nog wel eens over werd gekeken. Spelers zoals Dreedy en Plasma zijn mensen die het heel goed doen voor de Spaanse squad, maar ook de enige echte Hades weet zijn carry-junglers maar al te graag boven te halen. UCAM neemt het op tegen Karmine Corp, de grote favoriet sinds hun kwalificatie. Het domineerde de Franse league samen met Targamas, de laatste Belg in dit toernooi. In de regionale finale won het nog 3-0 van Misfits, maar tegen SIAM SE SuppUp slikte het toch een verlies. Daaruit blijkt de grote favoriet misschien iets kwetsbaarder dan de meeste mensen verwacht hadden.

Toch blijft het een match waarin Karmine Corp de grote favoriet is. Zeker wanneer er op sociale media ook gepraat wordt om Karmine Corp zelfs naar MSI te sturen, weet je dat dit team geen lachertje is. Als de spelers van het Franse team hun spel mogen spelen, zal er niet heel veel ruimte gelaten worden aan UCAM om iets terug te doen. Dat betekent niet dat UCAM volledig kansloos is. We zagen eerder al dat Karmine Corp wel eens enkele steken laat vallen en het is aan UCAM om daar van te profiteren. Onze favoriet is en blijft wel overduidelijk Karmine Corp.

De laatste hoop van het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is er nog niet in geslaagd zijn stempel te drukken op de EU Masters, maar daar kan dit jaar wel eens verandering in komen, dankzij BT EXCEL. Het team kende een trage start in de groepsfase, maar wist zich uiteindelijk wel te kwalificeren. In die groep kwam het ook al uit tegen Karmine Corp. BT EXCEL wist Misfits.Premier uit te schakelen en liet in die best-of-3 zien dat het klaar is om een stevig potje League of Legends te spelen. Tegenover hen staat mousesports, met in de midlane niemand minder dan LIDER. LIDER is misschien wel de sterkste European Regional League-speler op dit moment en wil aan iedereen bewijzen dat hij klaar is voor de volgende stap. Hij gaat het onze twee regionale talenten bij BT EXCEL, Markoon en Advienne, dus niet gemakkelijk maken. Het wordt een ware clash der titanen in de midlane, want ook Hatrixx heeft wat te bewijzen. Samen delen ze dezelfde champion pool en kan het daar nog wel eens gaan spannen. Wij geven mousesports het voordeel, maar het zou niet de eerste keer zijn dat ze een tegenstander onderschatten.

Onze voorspelling voor de finale is dus Karmine Corp tegenover mousesports, maar in beide matches is er ruimte voor upsets. We kijken dan vooral naar BT EXCEL dat misschien wel eens onderschat kan worden door mousesports.

De halve finales van de EU Masters worden op 1 mei gespeeld, terwijl de finale op 2 mei te bewonderen is.

Must See

More in Esports