Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege – Six Invitational 2022

De vorige Invitational lijkt nog niet zo heel lang geleden, maar het is alweer tijd om volgens het ‘normale’ schema dit hoofdtoernooi in februari te houden. Twintig topteams strijden weer voor de glorieuze titel, ditmaal in Stockholm.

Vorig jaar konden de Australische teams door de destijds geldende restricties niet participeren. Iets wat een behoorlijke impact heeft gehad op de spelers en hun carrière. Hierdoor is ditmaal zelfs geen enkel Australisch team gekwalificeerd en zien we die regio steeds verder afglijden.

Het format is wel enigszins anders dan in de voorgaande editie. In plaats van twee groepen zijn de teams nu verdeeld in vier groepen waarbij elk team tegen de andere groepsgenoten moet strijden in best-of-threes. Vanuit elke groep valt er maar één team af, maar afhankelijk van de plaatsing in de groep kan een team al wel verder in de playoffs komen. Het derde en vierde team worden namelijk al direct in de lower bracket gezet, iets wat je kansen om ver te komen behoorlijk snel onder druk zet.

De EU dream

Kan Europa ditmaal nog eens meedoen voor de hoofdprijzen? De top vier was in de vorige editie al te hoog gegrepen door de dominantie van de Latijns-Amerikaanse regio en dus is er veel werk aan de winkel.

BDS Esport, Rogue, Team Empire en Natus Vincere zijn de teams die vanuit de EUL genoeg punten hebben behaald om mee te mogen spelen, waarbij BDS al lange tijd de kroon spant als beste team. Het gebrek aan wisselende leiding zou kunnen duiden op relatief weinig progressie in de regio, aangezien een team dat bovenaan staat meestal last heeft van de wet van de remmende voorsprong en dus minder snel zal kunnen leren en verbeteren. Doordat er niet heel veel interregionale toernooien zijn, is het ook lastig om je tussentijds te meten met andere topteams en van andere partijen te leren.

Een leuke wildcard kan nog wel MnM-Gaming zijn, het team dat via de open kwalificatie zich naar de Invitational heeft weten te schieten. Het maakt ook deel uit van de volgende editie van EUL, waardoor de Invitational de perfecte kans is om meteen veel te leren dan wel de toekomstige lokale tegenstanders te intimideren.

LATAM nog altijd favoriet

Het is geen wonder dat de meeste mensen nog uitkijken naar de sterkte van de Latijns-Amerikaanse regio. De afgelopen tijd blijken zij de meest dominante factor te zijn op het internationale podium, waarbij Team Liquid en Ninjas in Pyjamas de duidelijke favorieten zijn. Bij de vorige Six Invitational bestond de gehele top drie uit LATAM teams.

Bij de meest recente toernooien lijkt het er echter op dat NiP het onderspit moet delven tegen FaZe en Team Liquid, een niet zo positief beeld voor de regerend kampioen. Voordeel is dat het toernooi lekker lang duurt en dat er dus genoeg warmgedraaid kan worden en fouten voor de playoffs rechtgezet kunnen worden.

NA staat alweer bijna op het vliegveld

Noord-Amerika blijft nog altijd een twijfelgeval. Sommige teams kunnen veel doen, maar bij andere heerst er twijfel waarom ze überhaupt op het vliegtuig zijn gestapt. TSM kwam bij de vorige Invitational wel tot de vierde plaats, maar bij de twee afgelopen internationale Majors wist geen enkel team echt indruk te maken. Een top acht kwalificatie zou voor Spacestation Gaming en mogelijk DarkZero nog wel mogelijk lijken, maar meer moeten we niet verwachten.

APAC is er ook nog

En dan hebben we natuurlijk nog de APAC regio, waar normaliter Oceanië ook onder valt, maar die zijn er dus niet in geslaagd om een team af te vaardigen. Verschillende landen hebben hun beste teams doorgestuurd, Cyclops van Japan, Elevate uit Thailand en vanuit Korea zijn DAMWON Gaming en SANDBOX Gaming naar Zweden afgereisd. De teams zullen vast wel leuke strategieën mee brengen en DAMWON lijkt zelfs een kanshebber om enigszins ver te komen.

Het team wist namelijk bij de laatste Sweden Major de derde-vierde plaats te bemachtigen, waardoor de regio ineens een stuk sterker in de boeken staat. Of de rest van de teams die kracht ook kunnen tonen lijkt niet zo waarschijnlijk, al is de Koreaanse scene steeds sterker aan het worden en kijken we uit naar de prestaties van SANDBOX.

De Six Invitational 2022 begint op 8 februari met de groepsfase, die vier dagen zal innemen. Daarna zal er vanaf 14 februari in de playoffs worden gespeeld met de uiteindelijke best-of-five finale op 20 februari. Heel veel actie dus in een lekker lang toernooi.

Must See

More in Esports