Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – IEM Katowice Main tournament

Eén miljoen dollar ligt er klaar als prijzenpot voor IEM Katowice 2022. Het grootste toernooi van Polen kent een rijke historie en wordt door velen gezien als een Major, zelfs in jaren waarin het die titel officieel niet heeft.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, het lijkt erop dat FaZe misschien wel een probleempje heeft. Ropz heeft namelijk last van COVID-19 en het is nog onduidelijk of en wanneer hij inzetbaar zal zijn. Als vervanging heeft FaZe JKS opgetrommeld, een speler die natuurlijk ook niet slecht is, maar niet zo geoefend is met het team. De kans bestaat dus dat FaZe in het Play-In toernooi blijft hangen.

Op gang komen

Veel teams hebben dit seizoen nog niet veel toernooien gespeeld. Met hier en daar een spelerswissel en wat ruimte voor vakantie, hebben heel wat teams wat ontspanning gezocht. Zo heeft de nummer één van de wereld, Natus Vincere, enkel nog maar de BLAST Premier Spring Groups gespeeld. Daar deden ze het absolute minimum om zich te plaatsen voor de Spring Finals, maar daar hield het ook wel een beetje op. Het is dus lastig om het niveau van het team in te schatten, al verwachten we niet meteen problemen na de dominantie van vorig jaar.

Vitality kanshebber?

Een team dat behoorlijk op de schop is gegaan, is Vitality. Met nu Engels als voertaal en een lekker gemixt roster van Fransen en Denen, lijkt het erop dat er nog veel groeipotentieel is. Het is een team vol met sterren die nog even aan elkaar moeten wennen, maar die ook enorm veel ervaring hebben. Met Zonic, de legendarische coach van het beste Astralis dat de wereld ooit gekend heeft, zou er enorm veel mogelijk moeten zijn. Als ze de tijd tussen de grote toernooien efficiënt gebruiken, zou het team er helemaal klaar voor moeten zijn om hier goed te presteren.

M0nesy moet klaar staan

G2 Esports heeft enorm veel betaald voor M0nesy, de jonge Russische topper. Met zijn 16 jaar wordt hij door velen gezien als mogelijke opvolger voor S1mple als god in de CIS-regio, maar daarvoor hij heeft wel nog een lange weg af te leggen. G2 haalde wisselvallige resultaten in de recente maanden, maar een stijgende lijn was al wel ietwat te zien. Met de toevoeging van M0nesy zou er een bepaald gat aan fragging power moeten zijn opgevuld, al blijft het risico dat er te veel op spierballen wordt ingezet en te weinig op het brein achter een team. G2 blijft dan ook een enorm groot vraagteken: komt het goed met deze financiële injectie of was het wederom een miskoop voor het team?

Een vleugje NA

Liquid is natuurlijk ook niet hetzelfde gebleven na de jaarwisseling, met zelfs Mr. Liquid nitr0 die terugkeerde naar CS. Het team kent eigenlijk een hele ouderwetse core, met wat nieuwe namen als Shox en oSee om veranderingen toe te voegen. Bij de BLAST Spring Groups ging het nog niet zo denderend, dus ook dit toernooi is het nog even afwachten of er een droomscenario zal plaatsvinden.

OG from downtown

Een team dat nog alles kan doen wat ze wil is OG. Momenteel staat het team als twaalfde van de wereld in de ranglijst, maar recent is er wel een toevoeging geweest in de vorm van Nexa. Met deze nieuwe versterking wist het team al hoog te scoren bij de BLAST Spring Groups, al moet er dit keer wel door de Katowice Play-Ins gespeeld worden om daadwerkelijk een kans te hebben in het main tournament. Ook qua world ranking is er een duidelijke stijgende lijn in voor het team, dus nu is de kans om weer tot die top 10 doordringen.

Heroic nog in opleving?

Een team dat nog wel in de top 10 zit maar niet meer zozeer een kanshebber lijkt, is Heroic. Het is wel nog rechtstreeks geplaatst voor het main event, maar in recente toernooien kwam het niet bepaald sterk uit de hoek. Is het team nog een underdog te noemen? Dan zouden we ze nog een kans moeten geven om te winnen, maar momenteel is dat niet echt het geval.

IEM Katowice is 15 februari met de Play-in, waarna het hoofdtoernooi vanaf 17 februari zal losbarsten en 10 dagen zal duren. Wie pakt het grote geld en de prachtige titel?

Must See

More in Esports