Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Spring Groups 2022

De BLAST World Finals van 2021 lijken nog niet eens zo heel lang geleden, maar het is alweer tijd voor een volledig nieuw seizoen. BLAST begint natuurlijk weer met de Premier Spring Groups, om te zien wie van de teams direct door mag stromen naar de volgende fase in de spring toernooireeks.

De wereldtop begint dus weer aan een nieuwe machtsstrijd om te zien wie het jaar met een goed gevulde portemonnee kan beginnen. Natus Vincere staat momenteel nog altijd bovenaan de wereldranglijst en zal daardoor ook bij dit toernooi de favoriet zijn voor de eindoverwinning.

Gek format

Het toernooi is in drie groepen verdeeld, waarbij de plaatsing in de knockout stage afhankelijk is van hoe goed teams het in de groep doen. De nummers één zijn zeker van een plek in de Spring Final, terwijl de nummers twee, drie en vier nog wat extra werk voor de boeg zullen hebben. Wie niet in de Spring Final weet te komen, heeft alsnog een kans via de Spring Showdown, die zoals altijd voor de finals gespeeld zal worden.

Amerikaanse vraagtekens

De topteams hebben we al vaak besproken, maar qua ranking zijn er twee teams die er heel slecht voorstaan. Liquid op nummer 225 en Evil Geniuses dat niet eens een ranking bezit op dit moment. De Noord-Amerikaanse rosters zijn dermate door elkaar gehusseld dat er een nieuwe periode van plaatsing moet plaatsvinden.

Beide teams zijn dus redelijk onvoorspelbaar, maar het lijkt erop dat aangezien beide teams in groep C spelen, er wel een redelijke krachtmeting kan plaatsvinden. De teams spelen tegen Vitality en FaZe, twee teams die zelf ook niet zonder wisselingen door de kerstvakantie zijn gekropen.

Complexity

Een belangrijke diamond in the rough is Complexity. Ook dit team heeft de nodige veranderingen moeten doorvoeren in het roster, maar lijkt daarna altijd snel weer op te leven tot nieuwe hoogtes. In plaats van een Europees team met een paar exotische teamgenoten, is de focus nu opnieuw gelegd op een Noord-Amerikaans roster hebben met daarbij Zuid-Afrikaans talent.

De eerste wedstrijden wist dit nieuwe roster slechts één map te winnen, maar wie weet zijn ze wel net op tijd op elkaar ingespeeld voor de start van de BLAST Premier Spring Groups.

Problemen voor NIP

Een team dat een grote kanshebber voor de top vier lijkt te zijn, heeft mogelijk grote problemen. Bij NIP speelt Device niet mee, waardoor de Deen vervangen moet worden door een academy speler van een lager niveau. De andere teams in de groep, waaronder BIG dat als eerste tegen dit verzwakte NIP aan de slag mag, hebben alvast een mooie kans op een onverwachte overwinning.

De BLAST Premier Spring Groups 2022 starten 28 januari en zullen doorgespeeld worden tot 6 februari.

Must See

More in Esports