Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege – Six Invitational 2022 EU Closed Qualifier

Met de Six Invitational krijgen we in februari weer het grootste Rainbow Six Siege-toernooi van het jaar, ditmaal gehouden in Stockholm. Om het laatste Europese ticket voor dit hoofdtoernooi te vergeven is er voor elke regio een laatste qualifier.

Vitality, Cowana Gaming, Team Secret en MnM Gaming doen alvast een gooi naar dat laatste ticket. De teams hebben wisselend succes gehad in het afgelopen jaar, waardoor niemand genoeg punten had voor een directe kwalificatie. MnM en Secret moesten zelfs uit de open kwalificatie komen.

Voor MnM was dat niet zo heel gek. Het team speelde in de Challenger League en heeft daar een zeer goed seizoen gehad, waardoor de kans bestaat dat het team de stijgende lijn zal doorzetten. Het lastige is natuurlijk wel dat MnM het niveau van de European League zelf niet recent heeft meegemaakt.

Vitality dan?

Vitality heeft een prima seizoen gehad in de EUL, maar het was gewoon net niet genoeg qua punten en consistentie. Het lijkt, ook kijkende naar de seedings in de bracket, niet onwaarschijnlijk dat dit team het laatste ticket mag hebben voor de Six Invitational. Het roster is relatief gehard door de jaren heen en heeft in het afgelopen seizoen ook genoeg veerkracht laten zien. In de best-of-threes die gespeeld gaan worden kan dat natuurlijk wel zijn voordelen hebben.

De Closed Qualifier van Europa speelt zich af op 22 en 23 januari, waarna het hoofdtoernooi van de Six Invitational op 8 februari van start gaat.

Must See

More in Esports